Press "Enter" to skip to content

3 sfaturi pentru relatii la distanta

Fiecare dintre noi s-a gasit la un moment dat in situatia de a avea o relatie la distanta, in care persoana iubita era la sute sau chiar mii de kilometri departare pentru o anumita perioada de timp. Relatiile la distanta reprezinta o provocare reala pentru cupluri, insa nu e un lucru imposibil sa fie sustinute si sa dureze. Unii au relatii la distante impuse de joburi sau de alte circumstante; cum ai putea face ca relatiile la distanta sa nu mai reprezinte o piedica in calea fericirii, ca totul sa dureze in continuare?

Ca orice alt lucru, o relatie la distanta are nevoie de timp si de rabdare. O cale de comunicare exista tot timpul, iar cu cat discuti mai mult cu persoana cu atat se va intari si relatia. Sunt necesare eforturi sustinute de ambele parti si de comunicare eficienta pentru a putea sustine relatia.

In al doilea rand, daca iti vine foarte dificil sa crezi ca va putea rezista relatia si testului distantei, trebuie sa te intrebi de ce ai fost atras de persoana respectiva in prima faza, chiar daca se afla la sute de kilometri departare. Este vorba de simtul umorului? Despre faptul ca te simti bine in prezenta respectivei persoane? Despre faptul ca este o persoana sincera cu care te intelegi foarte bine? Poate ca e vorba de toate aceste lucruri si de cateva in plus. Un sfat pentru a face relatia la distanta sa mearga este sa constientizezi motivele pentru care apreciezi persoana respectiva.

Chiar daca distanta este o piedica, trebuie sa iti faci timp de fiecare data pentru a discuta cu partenerul. Stabiliti impreuna perioadele cand puteti vorbi, in cazul in care joburile nu va permit disponibilitate oricand. Onestitatea vine de asemenea asociata cu importanta comunicarii. Trebuie sa va spuneti totul, sa nu existe secrete, pentru ca acestea vor duce la un moment dat la rupturi in relatie, la o lipsa de incredere care o poate submina treptat. Exista foarte multe cupluri care au reusit sa treaca peste impedimentul relatiei la distanta, de ce nu ai reusi si tu?

One Comment

  1. Stefan Stefan

    Eu nu citeam despre relatii, dar prietena mea m-a sfatuit sa citesc cartea lui John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”. Mi s-a parut a fi o carte frumoasa, desi la inceput credeam ca este o carte doar pentru femei. Prin intermediul cartii, am inteles cum gandesc femeile. Mi-am luat bilet la evenimentul lui John Gray pentru ca imi doresc sa il vad.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.