Press "Enter" to skip to content

Acupunctura impotriva fumatului

Daca te-ai decis sa te lasi de fumat, poate ca nu pare, insa aceasta simpla decizie inseamna deja jumatate de batalie castigata. Cealalta jumatate implica o vointa puternica. Chiar daca nu iti reuseste din prima, nu trebuie sa te descurajezi. Majoritatea fumatorilor care vor sa renunte fac cateva incercari pana sa reuseasca sa se lase de fumat definitiv. Poti incerca diverse tratamente, pastile, plasturi, insa ai si variante naturiste si nu numai pentru a te lasa de fumat. Acupunctura este una dintre posibilele optiuni de incercat.

Cand iti programezi sesiunea de acupunctura, specialistul iti va pune inainte de asta cateva intrebari despre obiceiul tau de a fuma. Se va face si o examinare a tensiunii, pulsului, iar daca reusesti sa explici simptomele emotionale si fizice cat mai bine, persoana ce practica acupunctura la care ai mers la tratament poate sa te ajute mai bine. Tratamentul este destinat a usura pofta, iritabilitatea si nelinistea provocata de renuntarea la fumat, ajutand de asemenea si la relaxare si detoxifiere.

Daca punctele de acupunctura difera la fiecare pacient, aplicarea acelor la nivelul urechii este in mod obisnuit utilizata pentru inlaturarea nevoii de a fuma. Adesea pacientul este tratat prin aplicarea acelor in multiple puncte ale corpului. Lungimea, numarul si frecventa sesiunilor de tratament depinde de conditia sanatatii a fiecarui individ in parte. In medie, o sesiune de tratament dureaza inter 5 si 30 de minute si pot fi necesare una sau doua astfel de sesiuni in fiecare saptamana. In cazurile nu foarte grave se poate ajunge la renuntarea la fumat dintr-o singura sesiune, daca exista si vointa din partea pacientului. La fumatorii inraiti insa pot fi necesare mai multe astfel de tratamente.

Daca te-ai decis sa incerci si aceasta optiune, ramai la metoda traditionala, intrucat putine dovezi pot fi oferite pentru eficienta acupuncturii cu laser in lupta cu fumatul. De asemenea acupunctura nu te va face efectiv sa renunti la fumat, mai degraba te va ajuta sa renunti mai usor, efortul trebuind sa vina si din partea ta.

One Comment

  1. Silvia Silvia

    Renuntarea la fumat se face nu numai prin acupunctura (cu LASER sau nu), dar si autosugestie. Sunt una dintre miile de persoane care au incercat acupunctura cu laser (dupa esecul gumelor, bomboanelor si tigarilor electronice) si au reusit sa renunte la tigara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.