Press "Enter" to skip to content

Ajuta apa la tratarea acneei?

Aproape 60-70% din corpul uman este reprezentat de apa, astfel aceasta este foarte importanta pentru functionarea optima a organismului. Avem nevoie de o anumita cantitate de apa zilnic pentru a functiona corespunzator, iar daca aceasta cantitate nu este indeplinita pot sa apara unele probleme de sanatate. Acneea este o astfel de problema cu care se confrunta milioane de persoane din intreaga lume, indiferent de varsta sau sex. Simptomele pot fi insa combatute si reduse cu ajutorul unui consum corespunzator de apa.

Desi un consum de apa adecvat poate reduce acneea, acest lucru nu o va vindeca in totalitate. Este ca un supliment – daca se poate spune asa – alaturi de un stil de viata sanatos combinat cu un tratament pentru acnee si poate ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Motivele pentru care acneea isi face aparitia pot fi din cele mai diverse: corpul trece prin dezechilibre si schimbari hormonale, isi face simtita prezenta stresul, celulele moarte ale pielii se acumuleaza in pori si blocheaza glandele, corpul este afectat de stilul de viata nesanatos ori de obiceiurile alimentare gresite.

Cum ajuta consumul de apa la tratarea acneei? Corpul uman are un sistem prin care elimina toxinele, constituit din rinichi si intestine. Cand aceste organe sunt suprasolicitate, organismul incearca sa elimine toxinele cu ajutorul plamanilor si pielii. Rinichii si intestinele nu functioneaza normal daca nu exista un aport de apa suficient si prin urmare se ajunge la eliminarea prin piele a toxinelor. Acestea adesea blocheaza porii si provoaca acnee.

Fiecare celula din corp contine apa. Daca continutul de apa din celule se reduce, pielea si nu numai devine mai uscata, mai deshidratata, mai predispusa la crapaturi. Pielea crapata si uscata este mai predispusa la acnee fata de o piele bine hidratata, de aceea consumul de apa este foarte important. Cantitatea recomandata zilnic se situeaza undeva in jurul a 2 litri, insa si aici poate sa difere, de la o persoana la alta. Ideea de baza este ca mentinand corpul bine hidratat si pielea va fi de asemenea hidratata suficient iar acneea si simptomele sale pot fi reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.