headache
headache

Durerea de cap este la fel de obisnuita ca si o raceala normala. Factorii ce o pot determina sunt foarte diversificati, unul principal este insa consumul de alcool, care da, la propriu si la figurat, dureri de cap persistente celor ce fac exces si nu numai. Majoritatea indivizilor consuma bauturi alcoolice precum vin, bere, whisky sau vodka pentru a combate stresul zilnic. Atata timp cat consumul este moderat, nu va deveni o problema. Daca totusi durerea de cap survine imediat sau dupa cateva ore dupa consum, ar trebui luata in considerare renuntarea cu totul la factorul ce o determina.

Durerile de cap frecvente in urma consumului de alcool arata adeseori intoleranta organismului la acesta. Pe langa durerea de cap mai pot aparea simptome precum inrosirea fetei, aparitia petelor pe piele, infundarea nasului sau scurgeri nazale, probleme ce apar ca o reactie imediata a consumului de alcool, datorate intolerantei organismului la acesta. Alcoolul nu este procesat usor de catre ficat si poate cauza aceste reactii imediat dupa consum.

Durerile de cap cronice au fost atribuite de asemenea si prezentei unei substante denumita tiramina in bauturile alcoolice. Este un aminoacid renumit pentru provocarea durerilor de cap la persoanele sensibile la aceasta substanta, putand declansa migrene chiar si in cazul consumului mancarurilor ce o contin.

Alcoolul are proprietati diuretice, insemnand ca in urma consumului sunt eliminate din organism lichidele in exces, prin urinare. Studiile arata ca pentru fiecare 10 grame de alcool consumat o persoana urineaza cu 100 ml mai mult, ceea ce explica frecventa fenomenului in urma consumului, fiind o cauza a dezhidratarii. Dezhidratarea provoaca reducerea cantitatii de electroliti precum sodiu si potasiu. Acest dezechilibru in nivelul de electroliti provoaca si durerile de cap, de asemenea in cazul dezhidratarii circulatia sangelui spre creier este diminuata, vasele de sange se dilata pentru a imbunatati circulatia – si aceasta poate fi o cauza care agraveaza durerile de cap.

Dupa o noapte in care s-a facut abuz de alcool, este prezenta starea bine-cunoscuta de mahmureala – o serie de urmari si simptome precum oboseala, dureri de cap, dureri musculare, ameteala etc. Pentru a trata durerile de cap cauzate de alcool metodele sunt diferite de la o persoana la alta. Astfel cei care sufera de dureri de cap imediat dupa consum sufera de intoleranta la alcool si trebuie renuntat la consumul acestuia. Daca durerea de cap se manifesta dupa consumul unei anume bauturi alcoolice, aceasta de asemenea trebuie evitata, pentru durerile de cap datorate mahmurelii se recomanda evitarea consumului de alcool in exces; hidratarea este o alta cale pentru a usura simptomele mahmurelii, iar consumul de fructe poate ajuta de asemenea.

De admin

Un comentariu la „Alcoolul si durerea de cap”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *