Press "Enter" to skip to content

Alergiile si oboseala cronica

Alergiile se pot manifesta in diverse forme, pot cauza stranuturi, tuse, iritatii si umflaturi la nivelul pielii. Fiecare din aceste simptome afecteaza intr-o anume masura sanatatea si ne face sa fim mai obositi. Tusea si stranutul adesea ne seaca de energie si ne face sa devenim mai somnorosi si letargici. Inflamatiile de pe corp si formarea de fluide cauzata de alergeni adesea cauzeaza dureri si stari de slabiciune.

Cand alergiile devin parte din viata noastra, ne afecteaza odihna si ne fac sa fim mai agitati. Oboseala are diferite efecte atat asupra copiilor cat si asupra adultilor, acestia din urma putand sa ia masuri corective mai eficiente intrucat constientizeaza ceea ce li se intampla. Copiii, pe de alta parte, cand sufera de diferite alergii, au dificultati in a se odihni, le slabeste si mai mult puterea de concentrare si nu se mai comporta deloc cum o faceau in mod normal. Devin mai iritabili, mai agresivi si de asemenea au o stare de somnolenta prezenta intreaga zi. De aceea parintii trebuie sa identifice cat mai repede aceste simptome, pentru a lua masuri de remediere.

Stranuturile dese cauzeaza inevitabil dureri de cap. Solicita mult individul, si cum tractul nazal si capul se simte blocat si ingreunat, se simte si o senzatie crescuta de oboseala. Cea mai buna solutie in acest caz este odihna.

Masuri preventive pentru reducerea oboselii ca urmare a alergiilor

  • poti incerca solutii non-medicinale pentru reducerea congestiilor nazale si a oboselii, precum bai de aburi si altele
  • va trebui sa iti iei masuri de precautie pentru a evita contactul cu agentii alergeni
  • acorda-ti oricata odihna ai nevoie, pana incepi sa te simti mai bine
  • consuma alimente care sa iti intareasca imunitatea, pentru ca organismul sa reziste mai bine la acesti agenti alergeni
  • fa si miscare si exercitii fizice, pentru a te simti mai energizat si mai in forma, acestea ajuta de asemenea la intarirea sistemului imunitar

Este foarte important sa fii si constient de cauzele oboselii accentuate, daca se datoreaza reactiilor alergice sau altor factori. Majoritatea arareori realizeaza ca exista o legatura directa intre alergii si starea de oboseala agravata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *