Press "Enter" to skip to content

Avantajele tratamentului homeopat

Forma de medicina alternativa denumita homeopatie este o tehnica total non-invaziva si neprimejdioasa pentru organism. Exista numeroase motive, avantaje pentru care tratamentele homeopate sunt alese in detrimentul celor ale medicinei traditionale. Care ar fi aceste avantaje vedem in continuare, ne sunt explicate de doamna Doctor Irina Firuti, care poate fi gasita si pe doctorfiruti.ro.

In primul rand trebuie subliniat faptul ca homeopatia este o terapie care se aplica in functie de fiecare individ in parte. Simptomele se manifesta diferit la fiecare bolnav, astfel tratamentul homeopat este specific pacientului si nu neaparat afectiunii.

Eficienta homeopatiei se face dovedita intr-o gama larga de afectiuni, de la boli dermatologice, digestive sau cardiovasculare pana la tulburari de comportament, imunitate afectata si multe altele.

Un alt avantaj remarcat al tratamentelor homeopate il reprezinta si faptul ca acestea previn si nu doar trateaza sau amelioreaza unele conditii medicale. Abordarea homeopata presupune intarirea organismului si cresterea imunitatii, in asa fel incat corpul sa poata lupta mai usor cu diverse boli. Se recunoaste astfel capacitatea proprie de vindecare a fiecaruia, iar incercarea tratamentelor homeopate consta in intensificarea acesteia. Se stimuleaza astfel pe cale naturala mecanismele de autoaparare ale corpului, accentuandu-se tendinta spre vindecare.

Medicina traditionala trateaza afectiunile exclusivist, s-ar putea spune chiar pe simptome locale, vizand remedierea simptomelor si efectelor bolii si nu neaparat cauza. Abordarea homeopata, pe de alta parte, trateaza organismul ca un tot unitar, ajutandu-l sa lupte pe cont propriu cu bolile.

Tratamentele homeopate vin de obicei sub forma de granule ce pot fi administrate foarte usor. Aceste granule, placute la gust, sunt apreciate chiar si de copii, care de obicei resping tratamentele medicamentoase de orice tip.

Uneori se intampla ca tratamentele medicamentoase traditionale sa nu isi faca efectul sau sa aiba efecte secundare. Acest lucru nu se mai intampla in cazul tratamentelor homeopate, intrucat acestea nu afecteaza in nici un fel corpul, dimpotriva – ii restabilesc echilibrul chiar si dupa perioade indelungi de tratamente costisitoare si de suferinte. Remediile homeopate sunt realizate din substante naturale, in principal sunt bazate pe plante, iar dozele sunt in concentratii reduse, pentru ca actiunea acestora sa aiba loc treptat, fara reactii alergice sau alte efecte secundare.

Din toate aceste motive tratamentele homeopate sunt recomandate pentru oricine doreste sa incerce si o terapie alternativa, un remediu diferit dar care este total neinvaziv si care poate sa ajute chiar si in situatii in care medicina traditionala a dat gres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *