Press "Enter" to skip to content

Bateria care se incarca in 3 secunde

Bateriile clasice de tip AA limiteaza utilizarea aparatelor de zi cu zi, inca mai exista dispozitive care se bazeaza pe aceste baterii si care ne sunt necesare. Trebuie tot timpul sa cumperi baterii noi, pentru ca cele vechi s-au epuizat, sau trebuiesc reincarcate, insa acest chin ar putea lua sfarsit datorita tehnologiei care a avansat.

Cu gandul la nevoile contemporane a fost creata Pilo, o baterie tip AA cu o durata foarte mare de viata. Aceasta baterie nu contine chimicale periculoase in compozitie si nu este nici scumpa, pentru ceea ce ofera – pretul ajunge undeva in jur de 10 euro.

Se spune ca aceasta baterie-minune este de 100 de ori mai durabila decat bateriile obisnuite, un avantaj net pentru toti concurentii de pe piata ce incearca sa produca baterii cu o durata de viata extinsa. Ciudatenia sta in modul in care se incarca: trebuie agitata timp de trei secunde pentru ca energia produsa astfel de miscare sa fie transformata in electricitate.

Povestea este putin ciudata si invaluita in mister, producatorul nu a dat prea multe detalii tehnice despre baterie, ci i-a prezentat doar beneficiile. Declaratia unui purtator de cuvant al producatorului spune ca reprezinta compania cea mai mica dintre toate cele ce au pornit in aceasta cursa de a produce bateria-minune. Printre concurenti se afla si nume mari precum Microsoft sau Apple, dar Pilo a reusit de departe sa faca un dispozitiv mult mai eficient, la un cost redus si care sa nu afecteze mediul inconjurator.

Este o uriasa oportunitate de a face dispozitivele electronice sa aiba o autonomie ridicata. Imaginati-va o lume in care telecomanda merge tot timpul. Ganditi-va cum ar fi ca mouse-ul wireless sa nu mai aiba nevoie de baterie, sau controllerul de la consola. Asta isi doresc cei de la Pilo, iar aceasta alternativa la bateriile AA, dupa spusele lor, este doar inceputul. In momentul de fata prototipul este lansat, testat si chiar disponibil publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.