Press "Enter" to skip to content

Baza educatiei unui copil

Sigur ca un copil este cel mai important din viata copilului si de cele mai multe ori parintii fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a se intelege cat mai bine cu micutul si pentru a-i oferi cea mai buna educatie.

Tot o parte a educatiei este si partea distractiva a copiilor. Parintii trebuie sa aiba grija ca micutii sa petreaca si momente unice, indrumandu-l sa participe la cat mai multe petreceri cu rol educativ. Astfel, multi parinti trebuie sa faca aceste lucruri. Personal, recomand petrecere copii online deoarece aici veti gasi tot ceea ce aveti nevoie pentru a transforma ziua copilului intr-o amintire de neuitat.

Parintii fac tot posibilul pentru ca micutii lor sa fie persoane educate si manierate insa de foarte multe ori nu reusim sa realizam ca toate aceste lucruri nu tin doar de noi ca si parinti ci tin si de mediul in care copilul isi petrece activitatile.

Daca il invatam pe copil ca trebuie sa faca anumite lucruri iar el considera ca nu sunt corecte si le face impreuna cu alte persoane din anturaj inseamna ca nu este de acord cu sfatul tau. Asadar, nu este vina ta ca nu isi doreste sa iti puna in practica sfatul. Tu ti-ai facut datoria ca si parinte asa ca ai facut lucrurile care tineau de tine.

In general definim educatia ca pe un process de influentare pozitiva de catre adulti a copiilor. Orice actiune a adultilor asupra copilului produce ecouri largi, puternice in personalitatea acestuia, generand si alte efecte decat cele scontate de adulti.

Influentarea educativa exercitata de adult este neunivoca. Ea poate duce la rezultatul dorit, cel urmarit de educator, dar poate avea si efect nul, sau poate provoca efecte negative, contrare chiar celor scontate. Asa, de exemplu, pedepsirea severa a unor abateri fara gravitate, cu toate ca pe moment rezolva corectarea lor, poate statornici in copil teama de a recunoaste greseala comisa, stimuland tendinta de a ascunde greselile, de a minti, ca o reactie de aparare.

Este foarte important ca intre tine si micutul tau sa existe anumtie legaturi si mai ales comunicare. Comunicarea este esentiala in orice relatie, indiferent de tipul ei. Din acest motiv, trebuie sa facem astfel incat sa pastram o legatura frumoasa cu copilul astfel incat sa va intelegeti cat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *