Press "Enter" to skip to content

Beneficiile Berii

BereaDe multe ori ne referim la ea ca si la o „paine lichida”, berea este unua dintre cele mai vechi si cele mai populare bauturi alcoolice din lume. Drojdia de bere, una din principalele componente ale berii, este cunoscuta ca fiind o sursa bogata de nutrienta si acest lucru inseamna ca berea ar putea avea beneficii de sanatate. Acest lucru inseamna ca berea este o bautura sanatoasa?

Beneficiile Berii

  • Sursa de vitamine, minerale si flavonoide. Berea este bogata in multe vitamine din grupul B, si in minerale precum este magneziul. Orzul si hameiul folosit in productia berii sunt bogati in favonoide, ce au un puternic efect de antioxidant.
  • Ajutor impotriva bolii coroniare. Exista dovezi destul de puternice care tind sa modereze consumul de alcool si sa spuna ca are proprietati protective cardio. Multe studii de cercetatori demonstreaza incidenta scazuta a bolii coroniare printre bautorii moderati de bere. Acesti bautori moderati sunt dispusi la un risc mai mic de boala coroniara, decat abstinentii si cei care beau foarte multi. Vitamina B6 din bere, pare de asemenea sa previna cresterea indusa de alcool in homocisteina din sange, un factor de risc probabil pentru bolile de inima.
  • Colesterol. Consumul moderat de alcool afecteaza multe procese din corp, unul din care este o crestere semnificativa in colesterol HDL, colesterolul bun. Exista probe ce sprijina pentru efectul berii cardio-protectiv si pentru ajutorul sau in alterarea ratiei colesterolului beneficial HLD si colesterolul LDL.
  • Piatra la rinichi. Consumul de bere ar putea reduce riscul de producere pietrei la rinichi. Cercetari din Finlanda au gasit ca a fost un risc de 40 la % mai mic de piatra la rinichi in bautorii de bere.
  • Radioprotectie la raze X. Cercetatorii din Japonia, au descoperit ca berea ajuta sa reduca leziunile cromozomiale de la expunerea la radatii, de aceea este buna si in acest caz.

One Comment

  1. […] de dimineata, am intrat pe cateva bloguri si am vazut pe acest blog, un articol despre beneficiile berii. Eu, insa vreau sa va spun care sunt dezavantajele acesteia. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *