Press "Enter" to skip to content

Beneficiile zumba

Zumba reprezinta o noua forma de exercitiu cardio care imbina dansuri latine cu hip-hop si antrenament fitness si te ajuta sa arzi chiar peste 400 de calorii pe ora. Formatul cursurilor este unul mai mult decat interesant, te misti in continuu pe parcursul unei ore intregi, este o experienta pe care probabil nu ai mai incercat-o niciodata dar care cu siguranta iti va placea.

Cursurile de zumba sunt diferite de oricare alte exercitii cardio. In majoritatea cazurilor acestea din urma se desfasoara dupa o rutina stabilita. Instructorul arata un set de miscari, explica cum trebuiesc facute exercitiile si membrii cursului executa apoi acele miscari. Sunt luate pauze intre exercitii si se bea apa pentru a se evita extenuarea. In zumba, odata ce cursul a inceput, nu incetezi sa te misti pana cand cursul a luat sfarsit. Instructorul pune de obicei un mix de melodii care dureaza in jur de o ora. De la un dans simplu de incazire, instructorul arata apoi cursantilor ce sa faca prin gesturi sau prin propriul dans. Miscari in stil de dans latino, hip-hop sau alte dansuri, toate acestea contribuie la un antrenament complet al corpului care lucreaza toti muschii si antreneaza de asemenea si inima. Nu trebuie sa fii un dansator perfect, zumba este despre distractie si despre miscare.

Ce beneficii are zumba? Principalul avantaj este ca faci un exercitiu cardio care te ajuta sa scapi de acele kilograme in plus. Pe langa asta, ritmul in care se desfasoara iti accelereaza bataile inimii si iti intaresc astfel sanatatea. Nu se folosesc greutati, intreg antrenamentul se bazeaza pe exercitii cardio. Datorita ritmului alert si intens al miscarilor se pot arde chiar mai mult de 400 de calorii intr-o singura sedinta de 1 ora de zumba.

Din aceste motive si datorita acestor beneficii zumba este recomandat pentru oricine. Este distractiv, te ajuta la slabit, iar miscarile facute te ajuta sa iti imbunatatesti coordonarea si echilibrul, postura si nu numai. Cel mai important beneficiu este ca iti va contrui increderea in sine. Prin zumba sau orice alt dans te vei simti mai bine in legatura cu propria persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.