Press "Enter" to skip to content

Calitati cautate de angajatori la interviu

Poate cel mai intimidant lucru in momentul in care te afli in cautarea unui job este intelegerea calitatilor pe care managerii ce angajeaza le cauta la potentialii angajati. Din fericire exista cateva care sunt cunoscute, indiferent de cat de specific este domeniul.

O persoana implicata va fi tot timpul cautata. Chiar in timpul interviului, poti sa demonstrezi persoanei cu care discuti aceasta calitate prin prezentarea unui proiect la care ai lucrat, subliniind contributiile personale la acel proiect si propriile realizari. Trebuie sa te asiguri ca pui accent pe sarcinile ce le-ai indeplinit, in loc sa acorzi meritele intregii echipe – foloseste persoana I, singular.

Cei cu gandire strategica sunt de asemenea cautati. Arata intervievatorului ca ai abilitati logice dar si intuitive. Daca acest lucru se pliaza pe pozitia pe care vrei sa o ocupi, poti sa arati persoanei care iti ia interviul un plan pe trei luni, cum te vezi in primele 90 de zile la respectiva companie.

Persoanele comunicative sunt de asemenea foarte cautate. Este nevoie tot timpul de o persoana care sa se simta confortabil cand vorbeste cu oamenii, cand li se adreseaza. Aproape orice pozitie ai ocupa in cadrul unei companii, este nevoie sa fii o persoana comunicativa, indiferent ca trebuie sa vorbesti cu clientii, cu colegii de munca ori cu alte terte persoane.

Abilitatile de lider sunt si ele cautate. Chiar daca pozitia pentru care aplici nu implica supervizarea indatoririlor altor persoane, abilitatile de lider sunt ceva ce cauta orice manager care angajeaza, lucru ce trebuie sa se faca remarcat chiar din momentul interviului.

Exista tot timpul si o rubrica „si altele”. Aceasta ar insemna in fapt ca trebuie sa fii flexibil, trebuie sa te poti adapta usor la schimbari, trebuie sa demonstrezi ca ai aceste calitati. Initiativa, adaptare la noi responsabilitati, chiar preluarea de sarcini noi fara ca acestea sa fie in mod specific trasate iti vor castiga puncte in plus in ochii angajatorului.

Aceste calitati sunt generice si sunt cautate aproape de fiecare angajator. Trebuie doar sa gasesti modalitatea prin care sa le prezinti chiar din cadrul interviului, pentru a putea obtine acel job la care visezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *