Press "Enter" to skip to content

Cartile digitale imbunatatesc experienta cititului

Nu poate fi negat faptul ca tehnologia influenteaza absolut orice aspect al vietii. Cititul nu face exceptie si multumita expansiunii cartilor de tip eBook, cele tiparite trec treptat in taramul digital, devenind disponibile tuturor, oricand si la orice ora. Cu ajutorul cartilor digitale avem la dispozitie un numar foarte mare de titluri si genuri. Efectul profund pe care il au eBook-urile asupra experientei cititului le enumeram in continuare.

Sfideaza timpul. Cartile digitale ajung in posesia ta mult mai repede, chiar decat cele comandate in posesia carora intri a doua zi. In timp de cateva minute sau secunde ai la dispozitie cartea pe care vrei sa o citesti, fara ca macar sa te ridici din scaunul in care stai.

Sfideaza spatiul. Cu ajutorul eBook-urilor, biblioteca uriasa pe care o aveai se transforma intr-un hard drive. Practic nu ai nevoie de spatiu fizic de depozitare – poti avea tot timpul cu tine o biblioteca de cateva sute de cati, fie ca sunt pe un suport de tip CD, laptop, notebook, eBook reader, tableta sau orice altceva.

Accesibilitate la orice ora. In cateva secunde poti sa faci rost de versiunea electronica a oricarei carti scrise in aceasta lume. Stochezi anumite eBook-uri pe dispozitiv pentru a le avea la dispozitie atunci cand vrei sa citesti. Avantajul este dat aici de faptul ca nu te vei mai plictisi niciodata atunci cand iei masa singur, cand calatoresti sau cand esti singur acasa.

Cartile digitale sunt mult mai accesibile si pentru persoanele cu dizabilitati. Personalizabile 100%, la cartile digitale scrisul poate fi marit pentru cei cu probleme cu vederea, luminozitatea ecranului poate fi crescuta pentru o lectura mai buna pe intuneric si asa mai departe. Cu software-uri aditionale eBook-urile pot fi chiar transformate in carti audio.

Ultimul dar nu cel din urma avantaj este faptul ca eBook-urile sunt mai ieftine decat echivalentele lor in volume fizice. Desi exista inca persoane carora le place sa rasfoiasca traditionalele carti, eBook-urile castiga tot mai mult teren in randul celor pasionati de lectura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.