abilitati

In momentul in care redactezi un CV, trebuie sa acorzi o importanta deosebita sectiunii „abilitati si competente”. Aceasta sectiune este special introdusa in formatele de CV-uri disponibile, atat cele standard cat si cele specifice create de diverse organizatii ce cauta anume angajati, pentru a afla ce contributie pot aduce persoanele ce cauta sa se angajeze. Din acest motiv se recomanda trecerea in CV de abilitati relevante pentru jobul ales. Cele cateva astfel de abilitati pe care le enumeram in continuare nu sunt standard, sunt doar niste posibile variante, astfel avem:

Abilitati de comunicare

Oricare ar fi natura jobului, fiecare organizatie cunoaste in momentul de fata importanta comunicarii pentru bunul mers al afacerilor. Indiferent ca e vorba de comunicare cu colegii  si superiorii, cu clientii sau furnizorii, un candidat trebuie sa indeplineasca aceste standarde pentru a avea un avantaj.

Abilitati de munca in echipa

In ziua de astazi a lucra singur a devenit demodat si chiar ineficient. Tot mai multe proiecte si obiective sunt indeplinite cu ajutorul lucrului in echipa, de aceea fiecare candidat la un job trebuie sa isi puna in valoare si aceste abilitati, chiar sa dea in timpul interviului exemple de situatii in care munca in echipa l-a avantajat atat pe el cat si intregul colectiv din care facea parte.

Abilitati creative si de rezolvare a problemelor

Uneori pot aparea blocaje in realizarea unui proiect. In astfel de situatii este bine sa existe o persoana care sa poata privi altfel lucrurile, care sa vina cu o alternativa, cu ceva creativ pentru ca impasul sa fie depasit. Noi probleme au nevoie de noi raspunsuri, iar organizatiile cauta astfel de oameni care sa poata privi si dintr-o alta perspectiva.

Initiativa

Una din cele mai importante abilitati de trecut in CV. De ce ar alege o companie sa angajeze o persoana foarte talentata, dar care nu preia initiativa cand este nevoie?

Limbile straine cunoscute, abilitati de utilizare a computerului sau diverselor programe sunt de asemenea elemente specifice cerute de unele joburi. In masura in care ai aceste competente, asigura-te ca le treci in CV pentru a-ti creste valoarea in viziunea potentialilor angajatori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *