Press "Enter" to skip to content

Ce poti invata din fotografie

Fotografia poate fi in egala masura un hobby, dar si o meserie. Satisfactia fotografului cand isi vede munca apreciata este cu atat mai mare cu cat face si acel lucru cu placere. Daca mai este si remunerat pentru asta, cu atat mai bine. Exista insa cateva lucruri pe care oricine le poate invata din arta fotografica.

In prima faza fotografia te ajuta sa te cunosti mai bine pe tine insuti. Capturand momente din vietile altora sau chiar fotografiind peisaje, ajungi sa reflectezi mai mult asupra propriei persoane. Emotiile ce ti le transmit unele cadre te duc cu gandul la ceea ce te intereseaza si iti modifica chiar modul de gandire – ajungi sa iti pui anumite intrebari la care nu te-ai fi gandit inainte.

Prin fotografie mai inveti un lucru: calatoria in timp. Imortalizand momente diferite din viata ai ocazia sa vezi cum evolueaza un peisaj, o persoana, o situatie. Uneori momentele speciale ajung sa fie uitate tocmai din motiv ca nu exista o amintire despre ele. Cu fotografia reusesti insa sa pastrezi astfel de memorii si te poti intoarce oricand la ele.

Inveti sa incerci lucruri noi. Fara indoiala a incerca ipostaze, unghiuri, luminozitati si perspective diferite prin arta fotografica te face sa apreciezi noutatea in fiecare situatie. Astfel fotografia te invata cum sa nu te mai plictisesti – incercand tot timpul lucruri noi, te vei surprinde de fiecare data.

Greselile sunt benefice – tot fotografia ne arata asta. Odata ce claritatea unei imagini nu este cea dorita, sau lumina ce cade pe subiectul fotografiat insuficienta, vei incerca sa eviti pe viitor astfel de greseli. Acest lucru inseamna ca te perfectionezi si ca ai invatat din acele greseli pe care le-ai facut.

Rabdarea si atentia la detalii reprezinta alte doua virtuti ce le inveti din fotografie. Uneori poti face foarte multe incercari de a surprinde un moment aparte exact in maniera dorita. Inveti astfel sa fii atent la orice detaliu si iti cultivi si rabdarea.

Fie ca este practicata ca un hobby sau reprezinta o modalitate de castig, fotografia cu siguranta te invata foarte multe. Din acest motiv este mai mult decat recomandata, pentru oricine vrea sa evadeze putin din rutina cotidiana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.