Press "Enter" to skip to content

Ce se poate intampla din cauza crizei din Ucraina?

BE2C6C44-48D9-4760-B12C-C946C07BF29B_mw1024_n_sCare ar fi cele mai bune sau cele mai rele scenarii care se pot intampla prin intermediul crizei din Ucraina ?

De dragul de a face experimente, sa spunem ca Rusia chiar merge mai departe cu actiunile militare curente in Crimea, o invazie pe scara larga a peninsulei. „Razboi Total” dupa cum spune un profesor care locuieste in regiune. Ii vom avea pe Rusi luptandu-se cu resurse nelimitate, Ucrainenii intr-un lant de comanda confuz, incercand sa riposteze, si o populatie de aproape 2 milioane de oameni (din care 60% sunt Rusi) prinsi in schimbul de foc.

Statele Unite ale Americii mai mult ca sigur nu vor sta pe loc. Dar ar putea, sau foarte posibil vor oferi Ucrainenilor sprijin militar financiar, tactic si diplomatic, deschizand in intregime in Ucraina un razboi pe scara larga.

Cel mai bun scenariu, bineinteles, ar fi daca acele trupe misterioase din Crimea ar impacheta armele si s-ar duce acasa, indiferent de unde ar fi venit. Cetatenii Ucrainei ar fi apoi lasati sa-si recunoasca noua conducere, sa tina alegeri in Mai si sa inceapa sa-si reconstruiasca guvernul. Yanukovych ar fi dus in fata curtii criminale internationale pentru a raspunde pentru crime in fata umanitatii. Si noul prim ministru ar primi ajutorul international pe care l-a cerut, ducandu-si din nou tara la statutul de membru al Uniunii Europene.

Toate aceste lucruri care se intampla in Ucraina, ne pot creea probleme si ne pot face sa ne panicam ?

Da, oricand o tara masiva cu un complex infricosator industrial militar care incearca sa redobandeasca un loc in „scena lumii” invadeaza un vecin mai mic sub contextul rasturnarii politice, este timpul sa ne panicam. Secretarul extern al Angliei, William Hague a spus ca situatia din Crimea este cea mai mare criza pe care Europa a intalnit-o in cel de-al 21-lea secol.

Sa speram ca situatia nu se va agrava si spiritele se vor calma incetul cu incetul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *