Press "Enter" to skip to content

Ce sunt abilitatile administrative?

Ce face un administrator intr-o organizatie? Care sunt abilitatile pe care trebuie sa le aiba pentru a se descurca cu cerintele acestui post?

Raspunsul la aceste intrebari vine in cele ce urmeaza. Principala indatorire a administratorului este sa faca toate operatiunile din cadrul firmei sa mearga bine. Intr-un fel reprezinta baza, temelia organizatiei, este nevoie de un administrator talentat, experimentat si profesionist in orice tip de afacere, fie ca e legata de sanatate, de industrie, de domeniul educational, tehnologic sau oricare altul. Administratorii activeaza in diferite departamente ale unei organizatii, precum resurse umane, vanzari, relatii cu publicul; pentru cei ce doresc sa abordeze aceasta profesie cunoasterea rolului pe care il au de indeplinit este la fel de importanta ca si abilitatile pe care trebuie sa le aiba.

Abilitati de comunicare

Majoritatea joburilor de administrator implica o foarte buna comunicare a persoanei desemnate, atat in scris cat si verbal, atat cu superiorii cat si cu subalternii. In cadrul unor organizatii jobul unui administrator poate presupune activitati precum conversatii telefonice, stabilirea intalnirilor, discutii cu furnizorii si clientii, gestionarea corespondentei sau trimiterea de e-mail-uri. Pentru toate acestea sunt necesare bune abilitati de comunicare.

Abilitati tehnice

Cum in zilele noastre majoritatea companiilor lucreaza cu ajutorul computerelor, administratorii trebuie sa fie bine pregatiti in acest sens si sa cunoasca programele si software-urile specifice domeniului.

Abilitati specifice

Fiecare post de administrator necesita anumite abilitati in functie de domeniul in care activeaza. Spre exemplu, unii administratori vor trebui sa participe la selectia si recrutarea de personal. Trebuie sa aiba cunostinte referitoare la intervievarea angajatilor si selectia lor. Ulterior ii poate instrui pe angajati, participa activ la cresterea performantei acestora si multe altele.

Organizarea, managementul timpului si multi-taskingul sunt de asemenea cerute in zilele noastre. O persoana cu acest rol trebuie sa isi gestioneze timpul cat mai eficient, sa aiba o capacitate organizatorica si sa poata indeplini mai multe sarcini in acelasi timp. Responsabilitatile sunt multe si uneori trebuie rezolvate urgent mai multe lucruri. Desigur si educatia are un rol important, fiind necesare studii specifice pentru fiecare domeniu in parte.

Pe langa toate acestea, dar fara a le lasa deoparte, la fel de important este si faptul ca nimeni nu s-a nascut invatat, experienta isi spune cuvantul, si se pot invata si imbunatati multe dintre aceste abilitati chiar si la locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.