Press "Enter" to skip to content

Ceaiul de Rooibos – benefic pentru sanatate

Ceaiul de Rooibos devine tot mai popular. Beneficiile pe care le are cresc ca si numar in urma studiilor si cercetarilor efectuate. Prin natura sa, acest ceai nu contine cofeina, ceea ce inseamna ca oricat de mult ar fi consumat nu exista efecte adverse.

Planta in sine nu are continut de cofeina si este cu atat mai valoroasa cu cat nu este necesara extragerea cofeinei pe cale stiintifica. Un alt atu al acestui ceai pe partea de sanatate il reprezinta numarul ridicat de antioxidanti continuti. Acestia se comporta ca un scut de protectie pentru organism, tinand la distanta afectiuni si infectii diverse. Se previne astfel actiunea daunatoare a radicalilor liberi, reducandu-se chiar riscul aparitiei de afectiuni cardiace ori de cancer.

Continutul ridicat de minerale din ceaiul de rooibos este ceea ce il face atat de sanatos. In seria acestor minerale continute se inscriu magneziul, calciul, zincul, fierul si manganul, care combinate impreuna amplifica puterea cerebrala, intaresc oasele, accelereaza metabolismul si faciliteaza distributia de oxigen la celulele musculare. Combinatia de minerale provoaca o crestere a fluxului sanguin si a circulatiei, reducandu-se astfel riscul de afectiuni cardiovasculare, ca rezultat direct fiind cresterea longevitatii.

Renumitul ceai de rooibos are de asemenea un continut ridicat de flavonoizi. Acest lucru permite ceaiului ca atunci cand este consumat sa ofere o usurare temporara a crampelor stomacale si a indigestiilor. Cercetarile arata ca ceaiul de rooibos ar putea preveni si aparitia maladiei Alzheimer.

Studii cu privire la acest ceai sunt realizate tot mai des, dupa cum spuneam. Unele din cele mai recente scot in evidenta faptul ca poate sa reduca efectul de imbatranire si poate imbunatati sanatatea pielii. Pe langa toate aceste beneficii, ofera de asemenea si un somn odihnitor. Baut inainte de culcare, ofera relaxare organismului si nu il agita, neavand continut de cofeina. Pentru toate aceste beneficii, ceaiul de rooibos castiga tot mai multa popularitate. Desi lista poate continua, cele enumerate mai sus demonstreaza de ce acest ceai merita incercat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *