Press "Enter" to skip to content

Corpuri de iluminat cu led – de ce sa le alegi

Iluminatul prezinta o importanta deosebita in zilele noastre. Gradul de luminozitate dintr-o incapere ii poate modifica in totalitate aspectul, creand o anume atmosfera si avand un impact si asupra sanatatii – o lumina prea slaba sau prea puternica ne poate afecta vederea.

In momentul de fata se cauta solutii pentru iluminat rentabile, care sa ofere gradul de luminozitate dorit dar care sa fie si eficiente din punct de vedere al consumului. Daca romanii cautau in perioadele anterioare de obicei solutii ieftine pentru iluminat, care erau rentabile doar pe termen scurt, acum se cauta mai mult solutii care sa isi dovedeasca eficienta pe termen lung. Se cauta astfel chiar investitii initiale mai mari dar care sa asigure pe o durata indelungata fiabilitatea si functionalitatea dorita. In materie de iluminat, o astfel de solutie o reprezinta corpurile de iluminat cu led.

Avantajele pe care le aduc ledurile sunt numeroase. In primul rand este vorba de consumul considerabil redus fata de sursele de iluminat traditionale. Nu mai exista in cazul becurilor si corpurilor de iluminat ce folosesc tehnologia led acea risipa de energie degajata prin caldura si astfel consumul este eficientizat.

Un alt atu ce recomanda corpurile de iluminat cu led este faptul ca durata de utilizare este considerabil mai mare. Comparativ cu un bec cu incandescenta ce are o durata de utilizare medie de 750 ore, un bec cu led poate sa reziste pana la 70.000 ore. Rezistenta ridicata la temperaturi extreme, umiditate, vibratii si socuri mecanice le recomanda de asemenea, chiar si pentru folosirea in exterior.

La stingeri si aprinderi repetate, o sursa de iluminat traditionala se poate defecta foarte usor. Becurile cu led sunt insa mult mai rezistente si din acest punct de vedere. Lumina pe care o emit ledurile este de asemenea directionala, fara a se risipi cum se intampla in cazul surselor de iluminat traditionale, care nu sunt accesorizate cu reflectoare sau alte dispozitive optice.

Becurile cu led sunt prietenoase si cu mediul – nu emit radiatii infrarosii sau ultraviolete si devin astfel alternativa perfecta pentru iluminat eficient pe termen lung. Astfel de solutii sunt tot mai cautate, existand si numeroase magazine online de unde pot fi achizitionate surse de iluminat cu led. Spre exemplu, aici vei gasi corpuri de iluminat cu led, dar si o gama variata de alte solutii in materie de iluminat. Dupa cum se stie, solutiile online sunt mult mai simple, din acest motiv magazinul exclusiv online Divers Market propune o serie de produse electrice care pot multumi orice exigente, inclusiv solutii si corpuri de iluminat cu led.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.