Press "Enter" to skip to content

Cum inlaturi mirosul neplacut din incaltaminte

Este o problema cu care multi dintre noi se confrunta, in special in sezoanele calde. De fiecare data cand te descalti ti-e frica sa nu fii pus intr-o situatie jenanta. Stai linistit, exista foarte multe persoane in lume care au aceasta problema. Vestea buna este ca problema nu e atat de grava pe cat pare si exista remedii pentru a rezolva situatia.

Cauza principala pentru care apar mirosurile neplacute la incaltaminte sunt bacteriile si ciupercile. Exista glande de transpiratie plasate pe intreg corpul, iar picioarele nu fac exceptie. Cand picioarele sunt inchise in incaltaminte pentru o perioada relativ indelungata, inevitabil transpira, creandu-se astfel mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor si fungilor. Transpiratia este intai absorbita de sosete, iar apoi de incaltaminte, de unde apare si mirosul neplacut ulterior. Cateva solutii pentru a scapa de acest neajuns enumeram in continuare.

  • Daca pantofii pe care ii ai au capatat un miros pentru ca au fost udati (in interior sau in exterior) o solutie foarte buna ar fi sa ii lasi sa se usuce complet in soare, pentru ca un mediu uscat previne dezvoltarea bacteriilor si fungilor care provoaca mirosurile neplacute.
  • O alta metoda naturala este plasarea de felii de lamaie in incaltaminte pe timpul noptii – acestea vor absorbi mirosul neplacut.
  • Ai de asemenea optiunea de a cumpara odorizante ce pot fi gasite pe piata, pentru a scapa de mirosul neplacut.
  • O alta modalitate nu foarte costisitoare de a scapa de mirosul neplacut este sa folosesti praful de copt sau poti pulveriza de asemenea si alcool sanitar pe interior – va dezinfecta si va inlatura in acelasi timp mirosurile neplacute.

Incearca sa folosesti aceste remedii si sa pastrezi igiena incaltamintei, pentru a nu avea parte de suprize atunci cand te descalti. Unele persoane au si o problema cu transpiratia excesiva la picioare, acestea pot sa consulte si opinia unui specialist, care poate sa recomande o solutie medicala in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.