Press "Enter" to skip to content

Cum invingem fobiile

frica2Frica este parte din noi, si din acest motiv n-ar trebui sa incercam s-o distrugem. Nu poate fi distrusa, deoarece cand incercam sa scapam de o anumita teama intr-un moment particular, inca vom mai ramane cu alte temeri. Toata viata. Este ceva care nu poate fi eradicat. Este parte din viata normala.

Ce putem face atunci ?

  • Putem fi constienti de frica. Cand ne zbatem suferind intr-un fel, trebuie sa fim constienti ca frica ne opreste. Uita-te la ce poate fi acea frica.
  • Apoi putem accepta frica. Nu va simtiti prost din cauza asta, nu incercati s-o distrugeti, nu va doriti sa nu fi fost acolo. Este o parte din noi. Este o parte din viata. Accept-o.
  •  Apoi putem vedea cum ne raneste frica. Si putem vedea cum acea rana este cauzata singura. Cum putem scapa de suferinta lasand deoparte frica.
  • Putem gandi rational despre frica. Defapt putem sa-i lasam niste spatiu si s-o luam in considerare. Care ar fi cel mai rau scenariu? Vei fi in general bine? (Raspunsul este aproape din reflex da, poate viata nu va fi viata ta ideala, dar vei gasi o cale sa fii bine).
  • Putem fi multumiti pentru ceea ce suntem si ceea ce e viata pentru noi (ca opus ceea ce nu este, si ceea ce nu suntem noi). Apreciati-va pe voi insiva, pe ceilalati si viata in acest moment. Putem fi multumiti de oportunitatile pe care ni le-au adus acest moment, decat sa ne fie frica de ce ar putea sa insemne. De exemplu, o pierdere este o oportunitate de reinventare, facand ceva greu este o oportunitate pentru a creea sau a face bine in lume, si schimbarea este intotdeauna o oportunitate de a invata si a creste.
  • Putem sa ne intoarcem la acest moment, si sa incercam sa observam ce perfect este. Nu exista idealuri cand accepti ceea ce este. Daca nu exista idealuri nu exista frica.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *