Press "Enter" to skip to content

Cum sa eviti durerile de spate

Durerile de spate apar in momentul in care muschii spatelui nu au forta necesara pentru a sustine si ridica greutatea purtata de partea de sus a corpului. Orele indelungi de stat in scaun, postura gresita, miscarile bruste si sedentarismul pot provoca dureri de spate de-a dreptul chinuitoare. De asemenea exista si unele conditii medicale care provoaca dureri de spate.

Daca nu sunt tratate la timp, durerile de spate restrictioneaza drastic miscarile. Te pot face sa te simti mai in varsta decat esti de fapt, te vei chinui de fiecare data la unele miscari. Exista totusi cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti intari spatele si pentru a evita durerile insuportabile.

Prima modalitate este sa incerci sa iti intaresti muschii spatelui cu ajutorul exercitiilor ce ii vizeaza in mod direct. Chiar si alergarile sau inotul pot sa intareasca muschii spatelui, in fapt orice exercitiu aerobic este benefic pentru tonifierea si intarirea muschilor.

O a doua modalitate vizeaza postura. Aceasta trebuie sa fie una corecta tot timpul. Pentru a vedea o diferenta, va puteti aseza cu spatele lipit de perete, cu umerii drepti si atingand peretele si cu partea lombara la fel lipita de perete. Mentineti aceasta postura in timp ce va indepartati de perete – aceasta este postura corecta pe care trebuie sa o mentineti tot timpul pentru a evita durerile de spate.

Un alt obicei pe care trebuie sa ni-l formam daca vrem sa evitam durerile de spate este sa nu ridicam obiectele grele aplecandu-ne dupa ele indoindu-ne doar de la talie – se pune astfel prea mult stres pe musculatura spatelui. De preferat este sa ne folosim pentru ajutor la ridicat si de o grupa de muschi mult mai puternica – muschii picioarelor. In loc sa ne aplecam de la jumatate, trebuie sa indoim genunchii si sa aducem si contributia muschilor picioarelor la ridicarea de greutati mai mari.

Durerea de spate este un lucru normal, este un raspuns natural al corpului la suprasolicitarea muschilor spatelui. Nu are loc insa in mod normal foarte frecvent la persoanele sanatoase. Daca acest lucru totusi se intampla, este cel mai probabil un semn ca exista si o problema medicala ce o provoaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *