Press "Enter" to skip to content

Cum sa pastrezi un miros proaspat in masina

Ai fost vreodata jenat cand un prieten sau o ruda a comentat despre mirosul din masina ta? Cu totii ne amintim sau cunoastem acel miros de masina noua, plin de prospetime. Ne-am dori sa ramana asa pentru totdeauna. Evident insa, cu timpul, acel miros magnific dispare. Cateva sfaturi in continuare pentru a pastra un miros curat si proaspat in interiorul masinii.

  1. Nu manca in masina. Fie ca mananci in timp ce conduci, fie ca mananci in timp ce masina e parcata, nu este indicat. Chiar daca esti foarte atent si nu patezi nimic, mirosul ramane si persista cu timpul. Mai degraba iei o pauza si mergi la o gustare undeva, altfel masina va ajunge sa miroase ca o bucatarie in cateva zile.
  2. Aspira masina constant. La sfarsitul zilei, chiar zilnic, poti face aceasta operatiune, in acest fel mizeria si impuritatile nu se vor aduna, iar o data pe saptamana poti face o aspirare generala pentru ca praful asezat sa fie eliminat.
  3. Nu consuma alcool in masina daca vrei sa pastrezi un miros proaspat. Bautura se poate varsa, va pata tapiteria si de asemenea provoaca un miros neplacut. Mai bine de evitat.
  4. Nu fuma in masina. Cu totii stim ca lasa un miros foarte neplacut, si care dispare foarte greu. Te poate ajuta chiar sa imputinezi tigarile sau sa te lasi de fumat daca impui regula fara fumat in masina. Fumul de tigara se imbiba in piele, plastic, mocheta, plafon, tapiterie, peste tot si este foarte greu de scos.
  5. Curata presurile. Acestea se murdaresc repede, aduna praf, pietricele si tot ceea ce mai aduni pe talpa de afara, uneori plante sau mancare, si toate acestea cu timpul lasa un miros neplacut. Asa ca trebuie scuturate sau spalate cu apa si detergent daca sunt prea murdare.
  6. Daca toate acestea nu functioneaza, cumpara-ti un odorizant. Il poti pulveriza in interior, dai aerul conditionat pe recirculare pentru 5 minute, si problema ar trebui sa se rezolve.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *