Press "Enter" to skip to content

Cum sa retusezi o fotografie

De multe ori cand faci cate o fotografie gasesti elemente pe care nu ti le-ai fi dorit. Cum faci sa editezi fotografia si la ce trebuie sa fii atent? Iata in continuare cateva sfaturi simple care te pot ajuta.

Desi pare evident, multi incepatori care vor sa retuseze sau sa editeze fotografiile pe care le fac ajung sa comita greseala de a retusa doar fata sau fetele ce apar. Pentru rezultate optime trebuie sa iti acorzi timp si sa depistezi toate greselile aparute in intreaga fotografie. Spre exemplu, trebuie sa fii atent la eventuale puncte de praf care se aflau pe lentila in momentul in care s-a facut fotografia si care obtureaza sau distorsioneaza imaginea.

Chiar daca ti se pare ca unghiul ales nu este tocmai cel mai bun sau ca fotografia facuta te imbatraneste, in final trebuie sa te asiguri ca ceea ce s-a fotografiat reflecta cu exactitate realitatea. Spre exemplu, daca ajungi sa modifici si sa inlaturi ridurile unei persoane mai in varsta, aceasta poate ajunge de nerecunoscut – trebuie sa le pastrezi pentru a mentine acea nota personala.

Evita sa te bazezi pe tutoriale. Desi sunt utile la un moment dat si iti arata pas cu pas ce elemente trebuie sa motifici, utilitarele si software-urile de editare foto se schimba din timp in timp. Trebuie sa te asiguri in prima faza ca intelegi foarte bine cum functioneaza programul de editare pentru ca mai apoi sa te poti apuca de editat.

Atentie la acele curbe si linii care pot sa fie distorsionate in urma editarii. Am vazut cu totii greseli facute de incepatori in editare fotografica ce sunt puse la categoria „amuzante” pe tot internetul. Evita sa faci greseala asta si verifica atent fotografia pe care o modifici de fiecare data.

Pentru ca fotografia de tip portret sa arate complet si bine, trebuie sa acorzi atentie si ochilor. Efectul de ochi rosii poate fi inlaturat atat din setarile aparatului foto, cat si in urma editarii. La ochi trebuie sa aloci timp pentru ca totul sa fie perfect. Aceste cateva sfaturi pentru editare foto te vor ajuta sa personalizezi fiecare fotografie in parte, sa faci ca imaginea imortalizata sa fie mai atragatoare, mai clara si sa ilustreze fara elemente nedorite exact momentul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.