Press "Enter" to skip to content

Cum sa scapi de plictiseala

E inca una din acele zile cand nimeni din cercul de prieteni nu este disponibil, la TV nu ai ce sa vizionezi, ce poate fi facut intr-o astfel de situatie? Te-ai saturat de butonat telecomanda, ai rasfoit toate cartile si revistele aflate la indemana, ai sunat si ai vorbit cu toti prietenii si ai si ochii rosii de la petrecerea unui timp indelungat in fata computerului in lipsa de altceva mai bun de facut? Daca raspunsul la mai mult de doua din aceste intrebari este afirmativ, bun venit in grupul persoanelor care cauta un remediu pentru aceasta problema a plictiselii.

Cum e sa fii plictisit si cum definim exact starea de plictiseala. Majoritatea dictionarelor definesc plictiseala ca o stare de apasare, datorata lipsei de ocupatie sau rutinei. Daca ai aceste simptome, cu siguranta esti plictisit. Nu exista un tratament anume, pentru fiecare plictiseala poate fi alungata in mod diferit, insa putem oferi in continuare cateva idei pentru a mai anima atmosfera.

Lista poate fi foarte lunga, existand multe sugestii pentru alungarea plictiselii, insa ceea ce ajuta o persoana in acest sens poate agrava la niveluri astronomice starea de plictiseala a altei persoane. Cateva lucruri interesante pe care le poti incerca pentru a alunga plictiseala ar fi:

– incearca sa scrii ceva, mai exact noteaza exact gandurile tale de la acel moment; descoperind mai tarziu acele notite vei gasi cu siguranta lucruri interesante
– arunca o minge intr-un perete – aceasta activitate, desi repetitiva si enervanta – poate – pentru privitori te poate tine prins o buna bucata de timp fara sa te mai gandesti deloc la plictiseala
– citeste despre recorduri obtinute in Guiness Book si propune-ti sa depasesti unul; ai grija totusi sa nu alegi unul in urma caruia sa te ranesti sau sa te mutilezi.
– demonteaza ceva – lasa frau liber tehnicianului din tine, demonteaza un aparat de radio, un telefon, orice iti pare mai la indemana, si apoi monteaza inapoi totul la loc; asuma-ti insa consecintele faptelor!
– poti incerca noi pasi de dans
– poti face diverse experimente culinare, poti incerca o reteta noua sau poti pur si simplu improviza ceva
– gradinaritul poate alunga cu siguranta plictiseala; nici nu iti vei mai da seama cand trece timpul
– redecorarea camerei – doar unul din lucrurile creative pe care le poti intreprinde pentru alungarea plictiselii; muta mobilierul, concepe elemente decorative noi, iti vei reimprospata si camera si vei scapa si de starea nedorita
– rezolva integrame, Sudoku, sau alte tipuri de jocuri ce stimuleaza inteligenta
– apuca-te de exercitii fizice
Lista poate continua la nesfarsit, poate fi dezvoltata si ramificata in functie de activitatile preferate sau mai putin preferate ale fiecaruia.  Daca totusi niciuna din acestea nu functioneaza, un maraton de somn si odihna va face si timpul sa treaca mai repede si iti va odihni trupul si mintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *