Press "Enter" to skip to content

Cum sa-ti protejezi contul

Fara o carte de credit sau un cont in banca este aproape imposibil sa iti cumperi o masina sau o casa. Cei care se ocupa de securitatea cartilor de credit ne scot in evidenta faptul ca este important sa ne monitorizam cardul nostru de credit. Afla ce este necesar sa stii pentru a-ti proteja cardul de credit si pentru a preveni furtul de identitate.

Ce este un raport de credit? Acesta contine informatii despre datele de credit, dar si un istoric al facturilor pe care le-ai efectuat. De asemenea, aici poti sa iti verifici starea contului tau personal. Aceste informatii includ: cat de des faci platile la timp; cat de mult credit ai si cat de mult credit ai la dispozitie, dar si ce valoare a creditului poti sa o utilizezi. De asemenea, poti afla daca un colector de datorii si-a tras banii pentru datoria pe care o aveai, din contul tau. Rapoartele de credit pot contine si informatii publice despre anumite garantii sau informatii falimentare. Creditorii folosesc acest istoric pentru a-i ajuta sa decida daca vor efectua un imprumut de bani si ce rata a dobanzilor iti vor oferi.

Alte tipuri de companii au nevoie de acest raport de credit pentru a se informa daca pot incheia o serie de afaceri, cum ar fi furnizarea asigurarilor sau stabilirea preturilor; inchirierea unei proprietati rezidentiale; iti pot oferi cablu TV sau internet, cat si servicii de utilitate in telecomunicatii. Pentru ca aceste lucruri sa se poate indeplini, este nevoie ca tu sa fii de acord ca acestia sa arunce o privire asupra raportului dau de credit, astfel incat sa poata lua anumite decizii de a se angaja intr-o afacere cu tine.

De asemenea, nu uita sa fii prudent atunci cand diferite site-uri pretind ca iti pot oferi rapoarte de credit in mod gratuit. Anumite site-uri sunt obligate sa va ofere un raport de credit gratuit, doar in cazul in care ai facut ceva cumparaturi online. Cu toate acestea, exista site-uri care iti ofera un raport de credit gratuit si iti taie factura, dupa care iti spun ca serviciile pe care le-i comandat nu mai sunt pe stoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *