Press "Enter" to skip to content

Cum sa-ti vinzi mai usor smartphone-ul uzat

Trendurile in ceea ce priveste smartphone-urile se pare ca urmeaza ruta fashion-ului – se schimba in fiecare sezon. Producatorii de telefoane se lupta cu concurentii, fiecare incercand sa ofere clientilor ceva diferit de ceea ce ofera restul. Ca rezultat, piata este inundata cu smartphone-uri de toate dimensiunile posibile. Cu toate acestea, se considera ca sunt iesite din uz dupa un an de la aparitie, astfel piata telefoanelor second este plina de activitate.

Daca ai pus ochii pe un model de ultima generatie insa nu stii ce sa faci cu telefonul vechi sau pur si simplu vrei sa scapi de el, gasirea cumparatorului si pretului cel mai bun pe care poti sa il obtii poate fi o reala provocare. Sunt cateva elemente de care trebuie tinut cont cand vrei sa iti vinzi telefonul, acestea le enumeram in continuare.

Afla pretul pietei. Poate ca initial ai platit destul de mult pe telefonul pe care il ai, insa asta nu inseamna ca vei obtine acelasi pret daca il vinzi dupa un an de la achizitie. Inainte de a pune anuntul de vanzare, intereseaza-te care este pretul pietei in momentul respectiv pentru telefonul pe care vrei sa il vinzi.

Factura si garantia – acestea le vei cauta prima data cand vei cauta sa iti vinzi telefonul. Daca se afla inca in perioada de garantie, poti obtine chiar un pret mai bun pe telefonul respectiv, iar factura te va ajuta sa verifici pretul initial platit.

Starea in care se afla – un cumparator potential se poate hotari sa cumpere un telefon numai uitandu-se la conditia in care se afla. Un telefon poate fi vandut mult mai usor daca este ingrijit, daca nu prezinta urme accentuate de uzura, in afara de cele normale.

Accesoriile – foarte importante. Trebuie sa te asiguri ca ai toate acele accesorii de baza in momentul in care vrei sa iti vinzi telefonul – de la incarcator pana la card de memorie, cablu USB sau casti, nu trebuie sa iti lipseasca nimic. Urmand aceste recomandari vei reusi sa obtii un pret bun pe telefonul tau uzat, pentru a putea sa iti cumperi aparitia de ultima generatie pe care ti-o doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.