Press "Enter" to skip to content

Cum scapi de dependenta de Facebook

Facebook a preluat controlul asupra lumii acum mai mult decat niciodata. S-a vorbit mult despre dependenta de internet, insa de la aparitia Facebook-ului aceasta a fost uitata. Oricine sau aproape oricine e prins de jocurile Facebook, aplicatii sau alte activitati ce ne tin conectati foarte mult timp fara sa ne dam seama.

Cum poti trece mai usor peste dependenta de Facebook

Propune-ti in primul rand tie. Hotaraste-te sa nu stai decat o anume perioada de timp conectat zilnic, chiar daca lucrezi toata ziua la calculator. Aminteste-ti ce ti-ai promis si abtine-te de a da acel log in.

Cauta alte optiuni. Odata ce ai constientizat gravitatea dependentei, fa-ti timp si cauta alte variante la care poti apela pentru a te tine deoparte de Facebook. Angajeaza-te in activitati intreaga zi, suna un prieten cu care nu ai mai vorbit de mult timp, iesi in oras la o cafea sau o inghetata, uita-te la un film, orice iti ocupa mintea si gandurile si te distrage de la postari, notificari si asa mai departe.

Stabileste-ti termene limita. Pentru munca, mai exact. Te va ajuta sa iti optimizezi si organizezi mai bine timpul, in acest fel vei reusi sa duci la indeplinire sarcinile propuse si nu te vei mai gandi la Facebook, intrucat vei fi preocupat cu munca si cu nimic altceva.

Poti lua si masuri extreme precum renuntarea la computer si folosirea unui telefon care sa nu aiba acces la internet, daca vrei sa scapi de dependenta de Facebook uneori se impun si astfel de masuri.

A scapa de orice forma de dependenta nu e o sarcina usoara, insa cu incredere si vointa orice e posibil. Nu trebuie sa traiesti in negare, cel mai bine e sa recunosti ca esti dependent de acest site, pentru ca numai atunci te poti gandi intr-adevar cum poti sa treci peste aceasta dependenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.