ziua de luni

Lunea este inceputul saptamanii de munca pentru majoritatea angajatilor din intreaga lume. Ai parte de doua zile de odihna in weekend si ar trebui sa revii cu forte proaspete pentru a incepe noua saptamana. In fapt insa, situatia nu sta asa pentru oricine.

Monday Blues – asa este denumita in engleza seria de emotii negative pe care majoritatea angajatilor o au in prima zi de munca din saptamana. Acest concept nici nu era luat in considerare acum cateva decenii, insa in prezent poate fi intalnit in toata lumea.

Cum sa treci mai usor peste ziua de luni

Poate suna mai usor de zis decat de facut, insa nu este imposibil. Primul pas este sa identifici care iti sunt provocarile in respectiva zi. Daca te simti in fiecare zi suprasolicitat, nu doar lunea, poate ca e un semn ca jobul pe care il ai nu este potrivit pentru tine. Incearca sa treci peste toate provocarile si mergi tot timpul pe ideea de imbunatatire.

Stabileste-ti un program – daca reusesti sa iti prioritizezi sarcinile si sa iti organizezi dinainte timpul pentru saptamana ce urmeaza, nu ti se va mai parea atat de „neagra” ziua de luni. A nu fi organizat poate fi uneori o problema ce declanseaza acest „Monday Blues” despre care tot vorbeste toata lumea.

Profita de weekend. Relaxeaza-te si nu fa excese, in special duminica seara. A petrece timpul liber intr-un mod placut inseamna sa te si odihnesti, pentru ca in dimineata zilei de luni sa revii la munca avand bateriile incarcate.

Ca ultim sfat, incearca, pe cat posibil, sa rezolvi cat mai multe lucruri din ziua de vineri de dinainte. In acest fel pentru luni vei avea mai putine sarcini de indeplinit. Alaturi de lista de prioritati si luand fiecare lucru pe rand vei vedea ca prin organizare si o atitudine potrivita ziua de luni nu ti se va mai parea un calvar de fiecare data.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *