Press "Enter" to skip to content

Cumparaturi cu cap

Cumparaturi de ShoppingTentatiile de la casa. V-ati intrebat vreodata de ce raftul cu bunatati este plasat langa casa de marcat? Ei bine, pentru a promova cumparaturile din impuls. In timp ce astepti ca doamna din fata sa-si descarce cosul de cumparaturi plin, privirea ta se va indrepta catre bombonele, reviste, gume, toate plasate langa tine. Vor sa te tenteze sa alegi bunatati pe care nu intentionai sa le cumperi de la bun inceput.

Rezolvarea acestei probleme : Nu ii permite privirii tale sa zboare, o minte in asteptare este atelierul diavolului, asa ca pastreaza-ti mintea ocupata cu ceva. Planuieste-ti ziua inainte sau petrece urmatoarele cateva minute trimitand sms-uri prietenilor tai. Incearca sa eviti supermarketurile, in timpul orelor de aglomeratie. Cu cat petreci mai putin timp in linie, cu atat mai bine.

Carucioare de cumparaturi uriase. Dimensiunea carucioarelor de cumparaturi pare sa creasca foarte repede. In timp ce ar putea fi introduse pentru comoditate, ele joaca un rol foarte important psihologic. Cercetarile demonstreaza ca clientii au tendinta de a-si umple cosurile, indiferent de dimensiunile sale. Asa ca daca caruciorul nu arata plin, noi ca si cumparatori nu suntem satisfacuti. Cateva obiecte intr-un carucior atat de mare nu par destule, motiv pentru care facem mai multe cumparaturi, si supermarket-ul reuseste sa ne faca sa cheltuim mai mult.

Rezolvarea acestei probleme: Daca ai doar cateva lucruri pe care vrei sa le cumperi, incearca sa te uiti dupa un cosulet de cumparaturi. Incearca sa eviti sa folosesti un carucior de cumparaturi. Daca ai cateva obiecte in minte, iar un cosulet de cumparaturi nu ar fi de ajuns, atunci ia cu tine un carucior de cumparaturi, insa pe langa acesta ia si lista de cumparaturi pentru a te ghida, ajutandu-te sa nu cheltui in stanga si in dreapta, doar pentru a-ti umple cosul, gandeste-te ca ai ptuea face mai multe lucruri cu acei bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.