importanta cititului

In vremurile agitate de acum, cand nu ne gasim timp nici macar pentru un mic dejun corespunzator, nu e de mirare ca aproape am renutat cu totul la citit, ori cel putin am uitat care este importanta cititului.

Nu conteaza ca iti place literatura de fictiune ori cea non-fictionala – daca iti place sau nu sa citesti este ceea ce conteaza. Din pacate, oamenii in ziua de astazi se pare ca si-au pierdut interesul pentru aceasta activitate. Copiii sunt ocupati cu jocurile pe calculator si cu televizorul, iar adultii sunt parca lipiti de computer cautand informatii pe internet, cu ajutorul motoarelor de cautare. Desigur exista inca o baza de cititori, de persoane care au acest hobby – din pacate asta a ajuns, doar un hobby – insa aceasta baza este in continua scadere.

Primul si fara indoiala cel mai important lucru de mentionat este faptul ca cititul ajuta la imbunatatirea vocabularului, a limbajului, a abilitatilor de comunicare. Constant intalnesti cuvinte noi, expresii, stiluri de exprimare. A citi dintr-o gama variata de subiecte te ajuta sa iti imbunatatesti cunostintele si beneficiile se fac simtite in fiecare aspect al vietii. Cititul ajuta de asemenea la imbunatatirea creativitatii, te ajuta sa gandesti totul dintr-o alta perspectiva. Studiile arata ca acei copii carora le place sa citeasca au o putere mai mare de concentrare fata de cei ce nu o fac.

Abilitatile bune de citit sunt in directa legatura cu abilitatile de scriere. O persoana care nu citeste va intampina tot timpul probleme in a-si gasi cuvintele potrivite atunci cand trebuie sa scrie ceva.

Obiceiul cititului are fara indoiala foarte multe beneficii care nu pot fi contestate. Prin urmare este timpul sa gasim o vindecare pentru asa-numita bibliofobie – teama de carti (in special carti de grosimi mari) – si sa ne scufundam in lumea literaturii. In lumea competitiva de astazi este foarte important sa acumulezi cat mai multe cunostinte, iar acest lucru nu poate fi realizat in alt mod decat prin citit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *