carti

Nu stiu daca ati observat sau nu, dar in ultimul timp lectura a ajuns in topul activitatilor preferate de adulti. Chiar daca poate atunci cand eram mici cititul era o groaza pentru noi, cu timpul am observat cate beneficii ne aduce. Astfel a inceput sa ne faca si placere sa lecturam. Indiferent daca citim un roman, o carte de poezii sau teatru, este acelasi lucru. Important este ca aceasta activitate sa se desfasoare cat mai des posibil. Cu totii avem un job, scoala, sau activitati casnice, insa pentru macar 30 de minute pe zi de lectura cred ca ne-am putea face timp cu totii.

  • Este important sa citim la orice varsta. Intotdeauna avem de invatat ceva nou. La orice varsta invatam. Unii oameni prefera sa se uite la un film decat sa citeasca o carte, crezand ca imaginile ii vor face sa inteleaga mai bine actiunea. Adevarul insa nu este acesta. Cartile ne ofera pana la cele mai mici detalii.
  • Lectura la sfarsit de zi chiar inainte de culcare ne va aduce un somn mai linistit si mai profund. Acesta este considerat a fi unul din cele mai utile si mai relaxante activitati pe care un om le poate face.
  • Vocabularul nostru se va imbogati considerabil. De-a lungul lecturarii vom intalni cuvinte necunoscute. Fie ca ne dam seama ce vor sa exprime din context, sau le cautam in dictionar, limbajul nostru se va imbunatati considerabil.
  • Vom comunica mult mai usor si mai liber. Cuvintele vor iesi mai usor din gura noastra, iar exprimarea noastra va fi impecabila.
  • Este la moda! Da, in ultima vreme tot mai multi autori contemporani au devenit extrem de celebri datorita numarului mare de fani. Daca priviti in jur (in autobuz, in parc pe o banca, sau la picnic), tot mai multi oameni se intereseaza de ceea ce e nou in materie de literatura. Numarul librariilor din Romania este in permanenta crestere. De ce? Pentru ca exista tot mai multi cumparatori.

Toate fiind spuse, citeste carti, caci vei avea de castigat mai mult decat crezi!

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *