Press "Enter" to skip to content

Desfata-ti simturile cu aromaterapie

Aromaterapia – exact cum ii spune si numele – inseamna un tratament curativ cu ajutorul mirosurilor si aromelor. Se refera la o ramura a medicinei alternative care foloseste uleiuri si extracte din plante pentru a imbunatati starea fizica si mentala si pentru a restaura echilibrul in organism.

Aromaterapia restaureaza armonia in corp si minte lucrand cu simtul mirosului si cu cel tactil. Uleiurile esentiale inhalate ofera atat beneficii pentru corp cat si pentru minte; aceste uleiuri pot fi de asemenea masate pe corp – odata masate pe piele, sunt absorbite, trec in fluxul sanguin si actioneaza in consecinta, ducand la o eliberare emotionala dar si a tensiunii fizice. Pot de asemenea sa inlature durerea, ajuta la imbunatatirea circulatiei si restabilesc echilibrul si armonia in corp in asa fel incat starea generala de sanatate sa fie imbunatatita.

Existenta multiplelor afectiuni cauzate de stilul de viata precum si distribuirea informatiilor despre aromaterapie si beneficiile sale prin toate mediile posibile – de la internet la mass-media si nu numai – face ca numarul celor ce practica aceasta metoda de vindecare si a celor ce apeleaza la ea sa fie in continua crestere. Aplicatiile aromaterapiei se fac simtite in ceea ce priveste ingrijirea pielii, igiena, tratamente pentru corp, imbunatatirea starii de spirit, chiar si ca substante afrodisiace sau pentru a reimprospata atmosfera si aerul din incinte.

Uleiuri esentiale precum cel de eucalipt, iasomie sau rozmarin ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la relaxare a mintii. Lavanda sau menta se folosesc atunci cand muschii sunt obositi dupa o zi lunga la munca. Uleiul esential de portocale mentine hidratarea pielii, fiecare tip de ulei esential folosit in cadrul aromaterapiei aduce beneficiile sale.

Ca sursa alternativa de relaxare, aromaterapia incepe sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Ramura a medicinei alternative, utilizarea aromaterapiei in momentul de fata nu doreste sa inlocuiasca ingrijirea medicala de baza, insa cu siguranta poate ajuta, cel putin in ceea ce priveste relaxarea, calmarea si eliberarea de tensiune si de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *