Press "Enter" to skip to content

Detoxifierea naturala a ficatului

Ficatul are ca functie principala secretia de substante ce ajuta la descompunerea grasimilor, convertirea glucozei in glicogen, productia de uree si aminoacizi si de asemenea actioneaza ca un filtru pentru a preveni ajungerea substantelor periculoase in sange. Obiceiuri precum fumatul si consumul de alcool afecteaza foarte mult ficatul, in general stilul de viata este ceea ce il afecteaza de obicei.

Evitarea bauturilor la petreceri nu este intotdeauna posibila, de aceea detoxifierea ficatului este recomandata pentru eliberarea de toate toxinele inmagazinate in corp.

Auto-ajutorul este cea mai buna modalitate de detoxifiere a ficatului. Primul lucru de facut este schimbarea dietei. Acest lucru implica legume si fructe proaspete, multa apa si sucuri de fructe, pentru detoxifiere. Trebuie redus consumul de alimente prajite si inlocuit cu meniuri mai sanatoase, mancare gatita pe aburi etc.

Cofeina, mancarurile procesate, alcoolul, tigarile si alimentele grase in general sunt purtatoare de toxine. Prin urmare trebuiesc pe cat posibil evitate. Regimul alimentar modificat este doar o parte a procesului de detoxifiere. Cealalta parte importanta este si o rutina de exercitii fizice. Plimbarile de 15-20 minute dupa masa sunt foarte indicate, intrucat ajuta nu numai ficatul, dar si procesul de digestie.

Exista si diverse terapii de detoxifiere cu ajutorul unor cocktailuri naturale. acestea sunt realizate din sucuri de citrice, usturoi, suc de ghimbir si ulei de masline. Regimul este recomandat pe o perioada de zece zile, in care trebuie sa se consume si multe fructe si legume proaspete.

Detoxifierea pe cale naturala, indiferent ca este vorba de ficat sau de alte organe, de ce nu chiar de tot organismul, este alegerea cea mai buna. Dupa un inceput de detoxifiere pe cale naturala, daca tot nu se vad rezultate, se poate trece si pe pastile si suplimente, insa numai la recomandarea unui medic. Un ficat sanatos ne asigura si o viata mai indelungata, de aceea trebuie sa schimbam regimul alimentar si sa evitam ceea ce ne dauneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.