Press "Enter" to skip to content

Dispozitivul care a revolutionat casele romanilor – solutia pentru un confort interior deplin

 

Cine nu a trecut cel putin o data in viata prin cosmarul incalzirii deficitare in locuinta? Unii dintre noi s-au saturat sa cheltuie tot ce castiga pe intretinerea din timpul iernii, respectiv pe combustibil si asa zise solutii pentru o incalzire eficienta. Altii nu mai suporta gandul de a mai petrece inca un an in disconfort termic, in temperaturi extreme, fie prea mari, fie insuficient de mari.

Gandul ca toate aceste probleme pot fi eliminate nu face decat sa ii reconforteze pe cei dintre noi care inca nu au gasit solutia salvatoare. Dispozitivul despre care se vorbeste tot mai frecvent si care a reusit sa castige o popularitate deosebita in ultimii ani in tara noastra impresioneaza mereu cu functii din cele mai performante. Este vorba despre termostatul inteligent, respectiv de sistemul care iti permite sa reglezi si sa modifici temperatura din locuinta dupa cum doresti. Nu este putin lucru, avand in vedere numeroasele probleme cauzate de-a lungul timpului fie de frigul indurat in casa, fie de temperaturile molesitoare.

Termostatul de ambient si cum il alegi pe cel potrivit nevoilor tale

Daca manifesti interes vis a vis de o asemenea achizitie, atunci este bine sa te documentezi riguros in privinta lor inainte pentru ca s-ar putea sa fii coplesit de diversitatea modelelor de pe piata. Le gasesti sub o sumedenie de caracteristici, care pot dicta nivelul de confort resimtit in utilizarea lor.

  • Ce ti se potriveste – un termostat cu fir sau fara fir?

Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa il gasesti personal. In acest sens trebuie sa te raportezi la nevoile proprii, respectiv sa analizezi optiunile si sa te gandesti care dintre acestea este mai practica si mai comoda. Nu exista o alta diferenta intre ele decat prezenta sau lipsa firului respectiv. Daca cel cu fir functioneaza prin alimentare la o sursa de curent electric, termostatele fara fir functioneaza prin unde.

De obicei tendintele vizeaza varianta wireless intrucat nu presupune mascarea firelor, deci se poate monta in orice loc, fie pe perete, fie pe tavan, fara nici o problema. Desigur, alegerea iti apartine si te poti orienta catre oricare dintre optiuni, beneficiind de acelasi grad de confort.

  • Ce sa alegi – un termostat programabil sau unul neprogramabil?

La acest capitol, trebuie sa ai in vedere nevoile tale si ale familiei. Unii se limiteaza la modelul neprogrambil, dar cei mai multi tind spre cele programabile pentru ca le considera mai comode. Nu trebuie decat sa seteze temperaturile dorite pe anumite intervale orale, urmand ca apoi sa se bucure de valori optime pentru ca dispozitivul are grija sa actioneze dupa cum este programat.

Este mai convenabil mai ales pentru cei care petrec o buna parte a zilei departe de locuintei pentru ca pot seta in asa fel dispozitivul incat atunci cand se intorc fie ei de la munca, fie copiii de la scoala, sa fie intampinati de o casa calduroasa si primitoare.

Desigur ca termostatele au si alte functii care le diferentiaza. Informeaza-te cu privire la acestea de la producatori consacrati pe piata de profil precum Salus Controls. Astfel vei sti ce anume sa alegi, dupa nevoi si bugetul pe care il ai la dispozitie.

 

 

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *