Press "Enter" to skip to content

Elementele unei strategii de marketing online

Unul dintre cele mai importante aspecte, uneori chiar secretul reusitei si succesului, il reprezinta promovarea online pentru orice business. Exista numeroase aspecte care contribuie la succes, iar sectorul online al promovarii este, in momentul de fata, ceea ce poate sa ajute foarte mult la dezvoltarea unei afaceri. Odata cu dezvoltarea tehnologica si cu trendul tot mai accentuat catre online, companiile adopta tot mai frecvent strategii de marketing online ce includ elementele ce urmeaza.

Search Engine Optimization – optimizare pentru motoarele de cautare, sau, mai pe scurt, SEO – reprezinta un factor vital pentru succesul oricarei campanii de promovare online. Procedura vizeaza cresterea vizibilitatii oricarui business in sectorul online, avand ca rezultat direct atragerea mai multor vizitatori. SEO inseamna optimizarea site-ului de o asa maniera incat in urma cautarilor efectuate de catre utilizatori, pozitionarea acestuia la rezultatele cautarilor sa fie in top.

Strategia de marketing prin email se dovedeste a fi un alt element ce contribuie la succesul promovarii in online. Trimiterea de informatii despre produsele si serviciile oferite catre potentiali clienti nu are cum sa dea gres, chiar daca procentul utilizatorilor interesati nu este de fiecare data cel dorit.

Newsletter – aceasta strategie ar putea fi inclusa la elementul anterior. Existenta posibilitatii de abonare a utilizatorilor la newsletter reprezinta o oportunitate reala de a-i atrage mai mult cu noutati, de a-i fideliza si de a-i face sa recomande mai departe produsele si serviciile oferite de un anume business.

Un alt aspect ce nu trebuie ignorat in contextul promovarii online este si partea de social media. Daca zicala „nu esti online – nu existi” se aplica fara doar si poate, in momentul de fata ar fi potrivita si in legatura directa cu retelele de socializare. Castigurile pentru un business prin ajutorul oferit de social media sunt legate de o expunere mult mai ampla. Crearea de profile pe retele de socializare reprezinta astfel o alta metoda prin care campaniile de promovare online au parte de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *