Press "Enter" to skip to content

Episodul VII va fi cel mai scump film Star Wars

star-wars-episode-7-posterConducatorul Disney, Alan Horn a confirmat ca filmarile au inceput din timp pentru filmul ce inca nu are titlu, Star Wars Episode VII, iar pentru prima data, filmul are un buget estimat ce va sta intre 175 si 200 de milioane de dolari.

Horn spune ca vrea sa ofere audientei un film foarte bun, in recunostinta afectiunii, devotamentului si iubirii ce le-a primit din partea fanilor. Chiar si partea joasa e estimarii ar fi semnificativ mai mare decat bugetul pentru ultimul film Star Wars, al lui George Lucas. Episode III : Revenge of the Sith, lansat in anul 2005, a costat 115 milioane de dolari, aproape la fel de mult ca episoadele, The Phantom Menace si Attack of the Clones.

Bugetul filmelor care au fost in topuri, au spart toate tiparele de atunci, si nici o continuare a unui film Lucas nu este nici macar in top 50 cele mai scumpe filme din toate timpurile. Cel mai mare buget alocat vreodata apartine tot unui film de la Disney, Pirates of the Caribbean : At World’s End, ce a avut nevoie de 300 de milioane de dolari pentru a fi realizat.

Filmul original Star Wars, a avut un buget oficial de 8.5 milioane de dolari, 33 de milioane de dolari in banii de azi, desi Lucas a ajuns sa cheltuie cu mai mult de 3 milioane de dolari in plus.

In raportul cu mediul filmului actual, desi, ceea ce Horn propune este aproape chilipir in bazele filmelor Star Wars. Chiar si un buget de 200 de milioane de dolari l-ar pune doar in top 20 cele mai scumpe filme din toate timpurile, fiind la acelasi nivel cu Titanic, Spider Man 2 si Toy Story 3. Cel mai vandut film al celor de la Disney/Marvel, The Avengers, a necesitat o investitie de 220 de milioane de dolari in anul 2012.

Va avea episodul VII o poveste ce merita 200 de milioane de dolari? Nu vom sti pana la lansarea din 18 Decembrie 2015.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.