Press "Enter" to skip to content

Eticheta semnaturii din e-mail

Cu totii incercam diferite variante de semnaturi cand eram mai mici, incercand diverse variante pentru a avea o semnatura unica si inconfundabila. In zilele noastre, mai rar avem ocazia sa semnam pe hartie. Unicitatea semnaturii devine astfel neglijabila. Nu mai trimitem scrisori, pentru ca dureaza prea mult pana ajung, preferam sa trimitem mesaje sau e-mail-uri.

Trimitem si primim e-mail-uri constant, fie ca sunt personale, sau profesionale, aici devenind importanta utilizarea unei semnaturi. Nu exista o regula anume de intocmire a semnaturii unui e-mail, insa daca se doreste ca oamenii sa stie cu cine comunica, trebuie urmata si aici o anume eticheta. Semnatura din e-mail trebuie sa fie scurta si cuprinzatoare, cei ce primesc e-mail-ul nu vor sa iti citeasca intregul CV. Iata in continuare cateva sfaturi pentru intocmirea semnaturilor de diverse tipuri.

Semnatura e-mail-ului unui student trebuie sa aiba 4-5 linii si sa contina informatiile esentiale precum nume si prenume, universitatea si numele specializarii, eventual si numarul de telefon.

Semnatura unui e-mail personal este una informala, va fi folosita pentru a trimite e-mail-uri catre prieteni, cunostinte, familie. Poate fi suficienta doar mentionarea numelui, pentru ca cel ce va primi e-mail-ul te cunoaste personal. In esenta, numele si prenumele trebuiesc mentionate, un numar de telefon de contact, eventual alte adrese de mail de contact sau profiluri de pe retele de socializare.

Semnatura e-mail-urilor formale, tip business, este o buna modalitate pentru promovarea afacerii. In acest caz tendinta este de a adauga cat mai multe informatii in semnatura, insa acest lucru trebuie evitat. Sunt suficiente 5 sau 6 linii, altfel va ajunge sa arate ca un paragraf si nu o simpla semnatura. Desigur, datele de contact care trebuiesc mentionate sunt: nume si prenume, functia si departamentul in care activeaza persoana, numele companiei, un numar de telefon, un numar de fax, o adresa de e-mail de contact, site-ul companiei si eventual logo-ul companiei.

In functie de tipul de e-mail folosit, semnatura va fi diferita, anterioarele fiind doar cateva tipuri de semnaturi uzuale. Atentie la informatiile plasate in semnatura, trebuie pastrat stilul formal sau informal in functie de destinatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.