Press "Enter" to skip to content

Evolutie promitatoare a Romaniei la preliminariile Euro 2016

Oricine sustine echipa nationala de fotbal, indiferent de culorile clubului preferat. Cand vine vorba de echipa nationala, trebuie sa uitam de rivalitati si sa o sustinem, pentru ca faptele vorbesc: a trecut ceva vreme de cand nu ne-am mai calificat la un turneu final, fie european, fie mondial.

In momentul de fata situatia pare sa fie promitatoare pentru Romania in ceea ce priveste Campionatul European de Fotbal ce va avea loc in 2016. Chiar de la extragerile grupelor pentru meciurile preliminarii, Romania a fost plasata in grupa F, o grupa in care are ca adversare reprezentativele nationale ale Greciei, Finlandei, Ungariei, Insulelor Feroe si Irlandei de Nord. O grupa relativ usoara, dupa parerea unora, insa nu chiar de neglijat si fara emotii.

Odata incepute meciurile, pe parcursul a 5 etape Romania a reusit sa se impuna ca si lider in grupa. Din cele cinci meciuri disputate, reprezentativa nationala a reusit sa obtina patru victorii si un rezultat de egalitate. Cele patru victorii s-au inregistrat impotriva Greciei – scor final 1-0, Finlandei – scor final 2-0 pentru Romania, o alta victorie a fost inregistrata impotriva Irlandei de Nord – scor final 2-0, iar cea mai recenta victorie, cam „chinuita” dupa parerea unora, a fost cea impotriva reprezentativei Insulelor Feroe. Remiza de 1-1 a fost inregistrata impotriva reprezentativei Ungariei, meci care s-a soldat si cu ceva incidente, rezultand in sanctiuni pentru ambele echipe.

Incidente au mai existat, spre exemplu la meciul dintre Serbia si Albania, care a fost intrerupt datorita incaierarilor de pe teren si a unei drone ce survola stadionul; de asemenea la intalnirea Muntenegru-Rusia au existat obiecte aruncate de suporteri in teren care au lovit jucatorii si au provocat intreruperea definitiva a meciului. Toate stirile despre meciuri, evolutiile echipelor, rezultate si noutati pot fi gasite pe site-ul romanesc de profil, Euro2016.ro.

Chiar daca Romania se afla in momentul de fata pe pozitia de lider in grupa, asta nu inseamna ca nu mai exista nici un motiv de ingrijorare. Avand 13 puncte obtinute, este urmata indeaproape de Irlanda de Nord – care are obtinute 12 puncte. Pe locul trei se afla Ungaria, cu opt puncte, locul patru este ocupat de Finlanda – cu 4 puncte, Insulele Feroe au 3 puncte si se claseaza pe locul 5. Toata lumea se astepta la mai mult din partea Greciei, de aici vine surpriza in grupa F: reprezentativa elena are doar doua puncte dupa 5 etape disputate.

Mai raman de jucat cateva meciuri, insa, dupa cum spuneam, se pare ca pana in momentul de fata situatia este una favorabila. Nu ramane decat sa sustinem in continuare tricolorii, pentru o evolutie cat mai buna, pentru o calificare la turneul din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.