Press "Enter" to skip to content

Facebook a adaugat noi reactii pentru butonul „Like”

Probabil ca ati vazut si ati testat asta deja, personal am sesizat schimbarea abia ieri.

Daca pana acum butonul de „Like” avea o singura functie, cei de la Facebook au testat o perioada functionalitatea acestui buton, propunand utilizatorilor din 6 tari sa incerce alternativele precum „Love”, „Haha”, „Wow”, „Sad” sau „Angry”.

Lansarea noului buton de Like a avut loc ieri, miercuri, la nivel global.

Modificarea e una care completeaza butonul clasic de Like. Daca inainte erai frustrat ca nu exista un buton de „Dislike” – comentarii de tipul asta puteau fi vazute la multe postari de pe reteaua de socializare, acum poti sa iti exprimi si altfel aprecierea legata de o postare sau un anume comentariu.

Cum arata noul buton de like? Cam astea sunt starile pe care le poti exprima:

facebook.com

Conform declaratiilor reprezentantilor companiei, au fost realizate studii si grupuri de cercetare timp de mai mult de un an de zile, la nivel mondial, pentru a vedea care ar fi principalele tipuri de reactii pe care le pot oferi utilizatorii la o anume postare.

Dupa cum spuneam, la unele lucruri iti venea sa dai like, altele pur si simplu le adorai si iti venea sa dai 10 like-uri, daca ar fi fost posibile, alte lucruri te intristau si te enervau de-a dreptul dar tot like dadeai, pentru ca nu exista altceva.

Daca inainte nu puteai sa iti exprimi starea exacta decat lasand un comentariu, acum situatia s-a simplificat. Rezultatele studiilor s-au finalizat si lansarea oficiala a noului buton de like a avut loc.

Acum poti sa arati ca pur si simplu iubesti ceea ce a scris cineva, poti sa iti exprimi veselia, tristetea, furia, sau poti da clasicul „Thubms up!”.

Pentru a putea lasa astfel de aprecieri, ai nevoie doar de o apasare mai lunga a butonului „Like”. Daca pentru desktop-uri implementarea s-a facut automat, pentru smartphone-uri si dispozitive mobile va fi nevoie de o actualizare a aplicatiei – din acest motiv schimbarea butonului de like nu e aparuta inca pe unele dintre acestea.

Tu ce parere ai despre noul buton de like? Astept parerile tale in sectiunea de comentarii.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

One Comment

  1. Au facut intr-un sfarsit si pasul asta … daca adaugau totusi si un buton de DISLIKE sau un sistem prin care la mai multe dislike-uri sa dispara postarea ar fi fost mai ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *