Press "Enter" to skip to content

Facebook si persoanele decedate

facebookFacebook isi schimba politicile in legatura cu profilele utilizatorilor care au decedat.

Vineri, Facebook si-a alterat setarile de intimitate pentru profilele comemorate in asa fel incat functiile sa opereze la fel ca in vremurile in care acel utilizator era activ pe platforma. De exemplu, daca un utilizator si-a tinut profilul public pentru toata lumea de pe Facbook, la fel va functiona, chiar si atunci cand acest utilizator a decedat.

Inainte, cand Facebook facea un profil de comemorare a unui utilizator, acesta era vizibil doar prietenilor pe care ii avea inainte.

Aceasta functie le va da voie oamenilor sa vada profile comemorate intr-un mod mai consistent cu asteptarea de intimitate a persoanei decedate. Membrii operatiunilor de comunitate de la Facebook spun ca ei respecta alegerea unei persoane facute in timp ce traia, dand comunitatii de prieteni sau familiei vizibilitate continua la continutul pe care-l puteau vedea inainte.

O a doua parte a schimbarii acestei politici implica acele videoclipuri numite „Look Back”, care erau dezvaluite ca aniversare de 10 ani al Facebook-ului de la inceputul luniii Februarie. Utilizatorii vor fi capabili sa ceara un videoclip „Look Back” a unei persoane iubite care a decedat intre timp.

Facebook genereaza automat aceste videoclipuri a celor mai importante momente, posturi si imaginii a fiecarei persoane din istoria Facebook-ului, insa mai multi utilizatori au cerut companiei videoclipuri „Look Back” cu persoanele iubite decedate.

Aceste videoclipuri au ajuns sa fie foarte populare printre utilizatorii Facebook-ului si aproape 100 de milioane de oameni au distribuit videoclipuri cu prieteni in prima saptamana cand Facebook a dezvaluit asta.

Eu unul am un prieten decedat si mi-ar placea foarte mult ca Facebook-ul sa-i poata genera un filmulet „Look Back” pentru a avea niste amintiri materiale cu acesta.  Poate pentru unii suna sumbru ca Facebook-ul sa comemoreze persoane decedate, dar este un lucru firesc si ar trebui sa fim multumiti cu ceea ce face echipa celor de la Facebook pentru comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.