Press "Enter" to skip to content

Google si Intel cu noua generatie de Chromebook

new-samsung-chromebook_large_verge_medium_landscapeGoogle si Intel au anuntat cateva noi Chromebooks de la Acer, Asus, Dell, Lenovo si Toshiba la o conferinta de presa din San Francisco, marti. Google a spus de asemenea ca, Chromebooks vor avea in curand integratie Google Now si abilitatea de a rula filme Google Play si show-uri TV offline.

Navin Shenoy, vice presedintele Intel si managerul general al grupului de calcul mobile spune ca, strategia lor este despre calculator si asigurarea oricarui dispozitiv ce se descurca cel mai bine cu Intel. Acestia sustin ca vor imbratisa mai multe sisteme de operare.

Chromebook-urile sunt laptopuri care ruleaza OS-ul Google Chrome si sunt similare netbook-urilor in ceea ce sunt deobicei mai putin puternice decat un laptop normal. Chipurile intel care produc aceasta noua generatie de Chromebook-uri sunt mai puternice decat modelele anterioare.

Multe dintre noile design-uri includ procesoarele Intel Celeron bazat pe linia „Bay Trail” a celor de la Intel, a carui design eficient activeaza viata bateriei pana la 11 ore. Intel a aratat de asemenea o pereche de Chromebook-uri de performanta inalta, cu a 4-a generatie de procesoare Intel Core i3. Chromebook Dell 11 si Acer C720 Chromebook sunt variatii ale modelelor existente cu noile chipuri.

Accer C270 va incepe de la 350 de dolari si va fi disponibil mai devreme de sezonul scolar, iar Dell va fi disponibil mai tarizu anul acesta si va incepe la 350 de dolari. In timp ce Dell s-a concentrat pe scoli si studenti cu ofertele anterioare Chromebook, compania spune ca modelele de performanta inalta se vor concentra pe afaceri mici si medii.

Asus a anuntat doua noi modele, un C200 de 11.6 inchi si un C300 de 13.3 inchi, ambele ce vor fi puse la vanzare in aceasta vara. Aditional, noul Chromebase al celor de la LG, computerul desktop ce ruleaza Chrome OS, va fi disponibil la vanzare mai tarziu luna aceasta in Statele Unite ale Americii pentru 350 de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.