Press "Enter" to skip to content

Gravitatea poluarii din China

China este cea mai populata tara de pe intreg globul. Aceasta se bucura de locul doi in topul de economie mondiana, locul intai fiind ocupat de SUA. China a reusit sa ajunga la aceasta performanta economica, datorita nenumaratelor fabrici. Acestea consuma extrem de multa energie si electricitate. Pentru ca lucrurile sa mearga cum trebuie, aceste resurse au fost nevoite sa vina intr-o cantitate cat mai ridicata. Astfel apar si urmarile: poluarea exagerata a aerului. Acestea au un impact major asupra intregului continent si in acelasi timp al globului. Incalzirea globala este accelerata ingrozitor de tare.

O astfel de poluare a aerului in mod deosebit, aduc multe necazuri locuitorilor. Copiii, varstnicii si persoanele care sufera de boli la plamani sau inima, sunt cei mai expusi. De asemenea, expunerea la acesti pulberi in suspensie din aer, afecteaza in mod direct buna dezvoltare a copiilor. De altfel, femeile insarcinate care obisnuiesc sa traiasca intr-un astfel de mediu, risca sa nasca prunci cu malformatii care pot fi fatale atat purtatoarei, cat si micutului. De asemenea, locuitorii pot deveni in scurt timp purtatori ai cancerului pulmonar.

Un mod in care s-ar putea compensa gradul de crestere enorma a consumului de energie, ar fi sa se faca trecerea de la carbune la gaze nauturale. Poluarea s-ar putea diminua chiar cu 50%.

In prezent, locuitorii Chinei din unele zone mai afectate, poarta casti la nas si gura care sa ii protejeze sa inspire aer toxic. Nivelul poluarii este de 10 ori mai mare decat maxima admisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Din cauza teribilei poluari, multi oameni au ajuns sa aiba probleme respiratorii si lesina pe strada. Acestia incearca sa petreaca cat mai putin timp afara, propunandu-si sa nu depaseasca 15 minute in fiecare zi.

Aceasta problema a devenit tot mai grava, iar solutiile perfecte se cauta si la ora actuala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.