Press "Enter" to skip to content

Greseli de evitat cand alegi un web developer

A avea o prezenta online reprezinta un necesar absolut pentru orice business in momentul de fata. Nu esti online, nu existi – asa spune un dicton cu autor anonim, valabil ca regula generala in zilele noastre. Din acest motiv jobul de web developer si specialistii de acest tip sunt la foarte mare cautare. Exista totusi cateva elemente ce necesita maximum de atentie atunci cand un business alege angajarea unui web developer pentru realizarea unui site. Trebuie sa iti pui o serie de intrebari inainte de a lua o decizie, intrebari cum ar fi:

1. Va rezista site-ul presiunii unui aflux foarte mare de clienti?

Sa spunem ca ai gasit o persoana care ti-a realizat site-ul si ca lansarea oficiala a sa a avut loc. Este functional si clientii incep sa apara. Ce se intampla insa in situatia in care numarul mare de clienti blocheaza site-ul sau ii afecteaza functionarea? Incepi sa suni persoana care s-a ocupat de asta, care spune ca poate fi vina firmei de gazduire, si asa se ajunge la un cerc vicios. Asigura-te ca ai acoperit si acest aspect, ca web developerul iti garanteaza functionalitate pentru site-ul construit indiferent de situatie.

2. Ti se cere o suma prea mare sau plata integrala in avans?

Asta ar trebui sa te puna pe ganduri. Nu vrei sa ajungi in situatia in care faci plata in avans, iar dupa cateva saptamani trecute sa observi ca site-ul se afla in acelasi stadiu, ca nu s-a schimbat nimic. Web developeri individuali sau companii ce ofera astfel de servicii cer de obicei o suma in avans, insa pe masura ce lucrurile avanseaza vezi si rezultate. Fereste-te de inselatorii!

3. Va functiona site-ul corect si pe dispozitive mobile?

Cheltuiala cu lansarea noului site trebuie sa vizeze si o varianta mobile-friendly. Peste 20% din cautarile si navigarea online sunt facute in momentul de fata de pe dispozitive mobile. Nu iti doresti ca experienta utilizarii site-ului de pe un smartphone sau de pe o tableta sa fie una neplacuta, astfel asigura-te ca web developer-ul pe care il angajezi se va ocupa si de acest aspect.

Avand in vedere acesti factori, vei reusi sa alegi solutia cea mai potrivita pentru tine. Indiferent ca ai nevoie de constructia unui website de la zero sau ca vrei doar o cosmetizare pentru pagina web a business-ului tau, trebuie sa te asiguri ca ai garantia lucrului bine facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *