Press "Enter" to skip to content

Greseli in blogging

Bloggingul este o modalitate excelenta de a te extinde si a te dezvolta, fie ca scrii pareri personale si experiente, fie ca blogul este al afacerii si cauti sa o imbunatatesti in acest fel. Pentru unii bloggingul este doar un hobby, pentru altii este o modalitate de a face publicului mai cunoscute produsele si serviciile oferite, pentru a face bani.  Oricare ar fi motivul, scopul unui blog este acelasi: atragerea de trafic si de cititori.

Din ce in ce mai multi se apuca de blogging, din diverse motive. Ca orice aventura noua, bloggingul are si o panta de invatare; se fac greseli, se invata din ele si se merge mai departe. Unele greseli insa pot sa coste foarte mult si pot pune in pericol viitorul blogului.

Continutul este regele in lumea bloggingului. Este foarte important ca ceea ce se scrie sa fie corect, relevant si de buna calitate. Cititorii nu au timp sa citeasca un continut de slaba calitate, doar printr-un continut unic si original se pot atrage mai multi cititori, mai mult trafic, vizualizari si asa mai departe.

Copiatul – daca ai cazut prada acestuia si pur si simplu preiei cu copy-paste continut din alte surse, vei fi penalizat la un moment dat de motoarele de cautare pentru continut duplicat. Importanta continutului original si unic nu poate fi subliniata suficient.

O alta modalitate de a atrage trafic si de a creste gradul de citire al blogului este folosirea de social media. Blogul trebuie promovat si pe retelele de socializare pentru a avea un impact cat mai mare.

Trebuie sa inveti si putin SEO. Pe langa un continut de calitate, este foarte important ca blogul sa fie optimizat pentru motoarele de cautare. Vei obtine in acest fel pozitionari mai bune, vizibilitate sporita, audienta mai mare si chiar rata de conversie mai buna in cazul in care prin blog cauti sa iti promovezi produsele si serviciile.

Adesea cei ce incep bloguri sunt frustrati de faptul ca rezultatele nu apar imediat. In loc sa continue sa incerce, renunta. Trebuie insa inteles faptul ca un blog necesita timp pentru a creste, nu se va intampla totul imediat, trebuie multa munca si dedicare, iar odata ce rezultatele incep sa apara tot efortul investit se merita. Bloggingul este o experienta ce aduce multe recompense, deschide o noua lume oricui. Daca se evita greselile frecvente enumerate mai sus, inceputul va fi unul de bun augur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.