Aducerea la cunostinta a greselilor din trecut. Evita sa-i reamintesti celeilalte persoane de fiecare greseala din trecut pe care a facut-o. Lasa-i sa -si revina din erorile lor si sa se simta asigurati ca fiecare iertare pe care le-ai oferit-0 in trecut este cu adevarat veritabila. Mentinandu-ti suferintele si ajungand sa devina o dusmanie te va face doar pe tine sa suferi in final.
Lansarea unor atacuri personale. Cand te concentrezi pe caracterul celeilalte persoane, in loc sa te concentrezi pe problema ce a dus la aceasta cearta, ii arati acestuia o lipsa de respect, nefiind de acord cu ei. Nu ataca ceea ce crezi tu ca este, fie ca este lenes, incompetent, iertator, uituc, egoist si asa mai departe; concentreaza-te pe comportamentul sau. Acest lucru pastreaza cearta pe subiect si o previne sa devina ceva personal.
Corectarea gramaticii. Cand totul esueaza, este tentant sa abordezi o alta strategie, o strategie mizerabila. Evita tentatia de a le corecta modul in care vorbeste, timpul in care o face sau dublele negatii. Cand ne folosim de problemele triviale ale partenerului, acest lucru indica ca ne-am pierdut in totalitate concentrarea si controlul de sine, ba chiar mai mult aducem disperare.
Neintelegerile in viata sunt inevitabile, dar niciodata nu trebuie sa duca la o cearta sau un conflict. Cu toate acestea, cand se intampla acest lucru, evitati sa faceti aceste lucruri, pentru ca facand aceste lucruri veti pierde argumentul. Daca vreti sa ajungeti la un succes in rezolvarea conflictelor folositi-le. La urma urmei, scopul nostru nu ar trebui sa fie sa castigam argumentul, ci sa gasim o solutie agreabila mutual pentru toata lumea care este implicata in acea cearta. Sa incercam sa rezolvam conflictele tot timpul si sa nu devenim persoanele pe care nu le-am agreat niciodata cand le vedeam intr-o zi din vietile noastre.