Press "Enter" to skip to content

Greseli la micul dejun ce duc la cresterea in greutate

Specialisti in domeniul nutritiei si dietelor din intreaga lume subliniaza in continuu importanta micului dejun. Sunt insa cateva greseli pe care le facem, constient sau nu, cu privire la micul dejun, greseli ce pot duce la cresterea in greutate. Aceste greseli sunt enumerate in continuare, cu explicatii cu privire la modul cum actioneaza in sensul cresterii in greutate.

Fara mic-dejun – pe timpul noptii, cand dormim, corpul metabolizeaza cina consumata. Odata cu trecerea timpului, nivelul de zahar din organism scade, ajungand la limita de jos dimineata. Prin urmare, dimineata este cel mai potrivit moment de a curma perioada de privare de alimente de pe timpul noptii. Prin urmare, micul dejun este foarte important. Adesea sunt gasite insa diverse motive pentru a sari peste micul dejun. Alegere foarte gresita, intrucat se incetineste metabolismul si inevitabil se ajunge la cresterea in greutate. Poate ca reusim sa ajungem la munca mai repede sarind peste micul dejun, si poate ca rezistam cateva ore, insa pe masura ce trece timpul incepe sa se faca simtita nevoia de mancare. Se ajunge astfel la o masa foarte incarcata la pranz, cu mult mai multe calorii, ce vor duce inevitabil la cresterea in greutate.

A avea un mic dejun copios si foarte incarcat este o alta alegere gresita. Daca vrei sa scazi in greutate, micul dejun trebuie sa fie unul sanatos si nu foarte incarcat, cu zahar consumat in cantitati moderate. Proteinele consumate pot fi luate din oua, cereale si altele, insa nu trebuiesc uitate nici grasimile, cele sanatoase gasite in nuci si alune spre exemplu, si desigur lactatele.

Marimea portiilor este la fel de importanta ca si numarul de alimente consumate la micul dejun. Poti avea un mic dejun ideal, compus din cereale integrale, lapte degresat si ceva carne usoara, insa daca acestea trei le consumi intr-o cantitate excesiva, cu siguranta nu va duce la o scadere in greutate, ci dimpotriva.

Ideea principala este sa nu sarim peste micul dejun, dar nici sa nu facem excese, iar un pahar cu apa dupa micul dejun este de asemenea foarte important, va mentine corpul hidratat si revitalizat, pentru a incepe ziua bine, cu bateriile incarcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.