Press "Enter" to skip to content

Importanta verificarii centralei termice

Unii poate ca nu stiu, altii nu constientizeaza iar altii poate ca pur si simplu ignora. Se vad cu centrala termica instalata si considera ca acesta este singurul lucru necesar pentru a obtine acea economie la caldura. Se impun insa si verificari periodice ale centralei termice, exact la fel cum orice alt tip de echipament, masina sau unealta trebuie din cand in cand trecuta printr-o revizie.

O conceptie gresita este cea in care se confunda verificarea centralei termice cu autorizatiile necesare pentru montarea acesteia. Desigur si acele autorizari sunt necesare, insa pentru ca centrala sa functioneze la parametri optimi si sa nu reprezinte un pericol pentru siguranta locatarilor, trebuie ca o data la doi ani sa fie verificata.

Serviciile de verificare centrale termice sunt acum mai mult decat oricand la indemana oricui. Tot mai multi romani aleg varianta instalarii de centrale termice pentru a eficientiza consumul de energie termica, astfel si serviciile de verificare au o tot mai mare cautare. Chiar si pe partea online pot fi gasite solutii, spre exemplu ai la dispozitie varianta de verificare centrala termica aici, cu ajutorul celor de la Nisi Construct.

Motivele pentru care verificarile periodice ale centralelor termice sunt atat de importante sunt variate. In primul rand o centrala termica se instaleaza pentru a oferi confortul termic dorit – nimeni nu isi mai doreste acum sa depinda de furnizorul de caldura sau apa calda, care uneori poate sista aceste servicii pe motiv de neplata pentru blocuri intregi, datorita unor rau-platnici. Perioadele anuale de revizie in care aceste servicii sunt sistate pun de asemenea probleme. Centrala termica este astfel optiunea aleasa, pentru ca poate oferi necesarul de confort termic in orice situatie.

Se impune asigurarea unei functionari optime a centralei, atat pentru a se oferi gradul de confort dorit, cat si pentru partea de siguranta in utilizare. O centrala care are depasit termenul de valabilitate al verificarii tehnice poate sa reprezinte un pericol pentru proprietar si familia sa. Astfel nu poate fi subliniata indeajuns importanta acestor verificari, chiar daca aparent centrala functioneaza perfect. Unele defectiuni minore pot sa treaca nesesizate, insa in timp situatia se poate agrava si centrala se poate defecta definitiv. In acest caz si nu numai trebuie luate in considerare toate aspectele ce vin asociate cu instalarea unei centrale termice, de la costurile initiale, avizele si autorizarile necesare pana la verificarile periodice care sa asigure gradul dorit de functionalitate si confort termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.