Press "Enter" to skip to content

Intrebari cu privire la alegerea unui medic pediatru potrivit

Ingrijirea medicala a unui copil reprezinta o misiune indispensabila ce trebuie indeplinita magistral de catre orice parinte indiferent de faptul ca cel mic nu semnaleaza simptomele vreunei afectiuni specifice. Supravegherea medicala pe baza unor examinari si reexaminari periodice asigura sanatatea celui mic pe tot parcursul cresterii si dezvoltarii sale. Nu este prima data cand auzim celebrul principiu conform caruia este mai bine sa previi decat sa tratezi, lucru care este foarte adevarat. In mod special in cazul copiilor, acest aspect ar trebui sa primeze deoarece ajungerea in situatia de a suporta tratamente mai complexe le va afecta buna crestere in mod considerabil.

Fiecare parinte incearca din acest punct de vedere sa isi protejeze copilul cat mai mult, orientandu-se catre cel mai potrivit medic. In aceasta incercare, survin numeroase intrebari, ale caror raspunsuri ii ajuta pe acestia in a face alegerile cele mai corecte.

Care este momentul cand ar trebui sa caut un medic pediatru?

Multe familii decid sa aleaga un anumit pediatru chiar din perioada sarcinii, lucru care este si destul de recomandat deoarece astfel iti oferi si un ragaz de timp in care concluzionezi asupra mai multor aspecte, in urma carora vei sti ce sa faci pe viitor. Este foarte important sa acorzi multa atentie si locului unde are cabinetul respectivul medic deoarece distantele prea mari fata de casa nu sunt prea recomandate in anumite situatii. Indicat ar fi sa ramai in orasul tau si sa te indrepti catre pediatrie Mures 2018 (sau oricare alt oras din tara in care locuiesti).

Cum determini daca medicul pediatru este bun pentru copilul tau?

Nu exista o formula anume care sa iti spuna cat de potrivit e un anumit medic pentru tine si pentru copilul tau. Acest aspect tine in mod special de atitudinea pe care o are acesta in prezenta voastra si daca nu iti provoaca nicio sfiala atunci cand doresti sa ii adresezi vreo intrebare. De asemenea, modul in care te lamureste este foarte important, un lucru ce tine foarte mult de rabdarea si toleranta pe care o are acesta. De foarte multe ori, din impacienta si graba, anumiti medici ofera raspunsuri prea putin elaborate si explicite pentru pacient, desi el este foarte profesionist din alte puncte de vedere, insa acesta constituie un dezavantaj destul de mare.

Cum sa gasesc o pediatrie potrivita?

Recomandarile care vin din partea celor apropiati pot fi foarte ajutatoare. Experienta celor care au mai trait aceste situatii reprezinta cea mai sigura indicatie deoarece se bazeza pe niste fapte clare si reale. Exista mai multe pediatrii care datorita seriozitatii si profesionalismului au reusit sa isi atraga mai multi clienti care vor oferi totodata recenzii pozitive.

Cand pot contacta medicul?

Incovenientul major al unei cooperari intre medic si pacient e reprezentat de momentul in care linia telefonului suna mereu ocupat deoarece s-ar produce un real dezechilibru de comunicare. Disponibilitatea constituie un criteriu de baza in acest caz, mai cu seama cand subiectul este un copil care prezinta o sensibilitate crescuta la anumiti factori.

 

Atunci cand esti parinte ai o multime de preocupari cu privire la binele celui mic, astfel ca ii achizitionezi toate produsele de care are nevoie, ii oferi cat mai multa protectie, insa cel mai important trebuie sa te preocupi indeaproape de sanatatea lui. Nu trata cu superficialitate procesul de cautare a unui medic pediatru potrivit pentru copilul tau, ci incepe cat mai devreme sa aduni informatiile necesare!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *