Press "Enter" to skip to content

Lucruri pe care cainele tau le simte

Cel mai bun prieten al omului este prima expresie ce ne vine in minte cand ne gandim la un caine. Exista o relatie unica intre caine si stapanul sau, si chiar daca nu poate vorbi sau oferi sfaturi, un caine pare sa inteleaga si sa simta diverse stari pe care le avem.

Se presupune, in urma unor studii, ca mintea unui caine este echivalenta cu cea a unui copil in varsta de doi ani. Cu toate acestea, cainii sunt perfect constienti de tot ceea ce se afla in jurul lor, probabil sunt primii care sesizeaza chiar schimbari in comportamentul stapanilor.

Cainii simt cand stapanul sufera. De fiecare data cand esti suparat, te simti deprimat, cainele stie. Nu este o iluzie, chiar si cercetarile sustin aceasta afirmatie. Cainii se apropie de persoanele in suferinta, chiar daca nu sunt propriii stapani. Au aceasta abilitate de a detecta tristetea si se simt atrasi de cei aflati in suferinta.

Inteleg cand sunt ignorati. Daca va jucati mai mult sau favorizati mai mult un alt animal de casa, cainele va simti si chiar daca nu poate spune ceea ce simte, isi va manifesta dezacordul si gelozia prin comportamente uneori agresive – zgarieturi, muscaturi, latrat sau altele.

Cainii simt frica. De cele mai multe ori reactioneaza conform raspunsului stapanului la diverse situatii. In cazul in care nu ai alaturi un caine de paza, in momentul in care iti este frica de ceva si te vei indeparta, cainele tau va tinde sa faca acelasi lucru.

Cainii inteleg furia. De fiecare data va face acea fata de catel nevinovat cand vei vrea sa il disciplinezi. Isi da seama cand esti furios si va deveni cuminte, va ramane tacut, se va alinta si gudura ca sa te calmeze. De cele mai multe ori suntem atat de prinsi de programul haotic pe care il avem incat timpul alocat animalelor de casa este redus considerabil. In ciuda acestui fapt, cainii sunt foarte credinciosi si loiali, si chiar daca vor avea doar cateva minute de atentie, tot isi vor iubi neconditionat stapanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *