Press "Enter" to skip to content

Lucruri uimitoare despre psihologia umana

Unul din cele mai mari mistere ale omenirii este vitalul si enigmaticul organ denumit creier. Acesta este foarte interesant, nu doar pentru ca are o structura interesanta, ci si pentru ca mintea umana functioneaza intr-un mod fascinant. Psihologia incearca sa studieze si sa experimenteze cu aceste mecanisme ale creierului. Cateva lucruri interesante despre modul cum functioneaza psihologia umana enumeram in continuare.

Muzica ne afecteaza perceptia asupra lumii. Ati observat vreodata cum vremea ne schimba starea de spirit? In aceeasi modalitate muzica pe care alegem sa o ascultam ne modifica atitudinea.

La fel ca si muzica, anturajul pe care il avem ne afecteaza perceptia. Studiile arata ca cei care se inconjoara cu oameni pozitivi si fericiti sunt la randul lor la fel, in timp ce oamenii care se inconjoara cu nefericiti ori persoane negativiste ajung sa adopte aceeasi atitudine.

Gandind intr-o limba straina ajungi la decizii mult mai rationale. Studii realizate la o universitate din Statele Unite au dovedit asta. Motivul ar putea fi faptul ca limba este o parte fundamentala a oricarei culturi si este predispusa la conceptii uneori gresite, la interpretari si stereotipuri asociate. Cand se gandeste insa intr-o alta limba, aceste restrictii culturale nu se mai aplica, prin urmare decizia luata este una mult mai rationala.

Nu exista multitasking. Poate ca unii sunt de alta parere si pot chiar oferi exemple realizarile proprii pe aceasta parte. Poate ca facem mai multe lucruri deodata, insa creierul este conceput de asa natura incat nu se poate concentra pe mai multe lucruri deodata – acest lucru a fost dovedit stiintific. Chiar daca se asculta muzica in timp ce se lucreaza, atentia este acordata muzicii, stimulul auditiv fiind aproape ignorat.

Toate aceste lucruri reflecta modalitatile extrem de interesante in care functioneaza mintea umana. Reactiile la diversi stimuli inca sunt studiate, iar psihologia ne poate dezvalui cateva din aceste mistere pe care cercetatorii au reusit sa le identifice pana in momentul de fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *